Slotconferentie: Blueprints of Hope

tot
Vlag van de Europese Unie. Foto: Christian Lue, via Unsplash

Op 7 mei vindt de slotconferentie plaats van het NWO-project Blueprints of Hope: Designing Post-War Europe; Ideas, Emotions, Networks and Negotiations (1930-1963). Leden presenteren dan de belangrijkste bevindingen van hun project (2016-2023), waarin werd onderzocht wat de spirituele, emotionele en economische wortels van Europese integratie zijn.

Europese integratie

Tijdens de conferentie presenteert Ton van den Brink de synthese van het project, die is geschreven door onze oud-collega Mathieu Segers. De synthese is eerder gepubliceerd onder de titel The Origins of European Integration: The Pre-History of Today’s European Union, 1937-1951 (Cambridge University Press, 2023). We doen dit echter met een zwaar gemoed, aangezien Mathieu Segers in december 2023 is overleden.

Het volledige programma vind je hieronder. Na afloop ben je ook uitgenodigd voor een borrel. Het programma is in het Nederlands, behalve de paneldiscussie onder leiding van Giles Scott-Smith (Universiteit Leiden), die in het Engels wordt gehouden.

Het Blueprints of Hope-projectteam bestaat uit Clemens van den Berg, Beatrice de Graaf, Myrthe van Groningen, Monica Lamers, Trineke Palm, Sophie Prijs, Peter-Ben Smit en Jorrit Steehouder.

Download het programma
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Fundatie van Renswoude, Agnietenstraat 5, Utrecht
Aanmelden

Meld je hier aan

Meer informatie
Lees meer over Blueprints of Hope