Testimonial Elisabetta Manunza

Hoogleraar Europees & Internationaal Aanbestedingsrecht

Portret Elisabetta Manunza

Interdisciplinair en internationaal

Elisabetta Manunza: “Mijn studenten bestaan voornamelijk uit professionals. Het vak aanbestedingsrecht wordt namelijk niet in onze bachelor- of masterprogramma’s gedoceerd. Naast doceren doe ik ook veel onderzoek. Sinds vorig jaar werk ik nauw samen met collega’s van Economie, Bestuurskunde en Geowetenschappen en partners uit de praktijk in onze hub: Social Entrepreneurship Initiative

“Interdisciplinair werken heb ik altijd al van belang gevonden en is inherent aan mijn vak. Hier mag dat niet alleen, maar moet het zelfs. Dat in combinatie met het internationale karakter – ik ben geboren en getogen in Italië – van de Universiteit Utrecht maakt dat ik in een omgeving werk die goed bij mij past.”

“Als wetenschapper werk je hier op de plek waar hét gebeurt.”

Groot denken

“Als wetenschapper werk je hier op de plek waar hét gebeurt. Ik ben telkens weer met nieuwe dingen bezig: innovatieve onderzoeken waarbij je wordt uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken. De ambities liggen hier hoog en er wordt niet te klein gedacht. We stellen juist de echt grote vragen. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we ervoor zorgen dat klimaatverandering afremt of dat steden bewoonbaar blijven en dat welzijn belangrijker wordt gevonden dan financiële welvaart? Voor mijn vak betekent dit het ontwerpen van rechtvaardige, objectieve en duurzame systemen die het mogelijk maken dat de miljarden publieke middelen die overheden wereldwijd via aanbestedingen uitgeven, bijdragen aan een beter leven. Dat betekent dat we ons telkens weer afvragen: hoe draagt ons onderzoek bij aan een betere wereld?”