Onderwijs

Onze afgestudeerden hebben inzicht in de wetenschappelijke achtergronden van de sociologie en kunnen dit toepassen in verantwoord sociologisch onderzoek in verschillende relevante velden. Het onderwijs is kleinschalig en maakt uiteraard gebruik van moderne onderwijskundige inzichten en faciliteiten. Mede door onze actieve studievereniging Usocia is er een levendig contact tussen studenten en docenten. Onder onze docenten bevinden zich gerenommeerde onderzoekers en inspirerende gastdocenten uit binnen- en buitenland.

In een breed georiënteerde bacheloropleiding maken onze studenten kennis met de verschillende facetten van sociologisch onderzoek. Met zowel theoretische als praktische elementen begeleiden we onze bachelorstudenten

In de eenjarige master 'Sociology: Contemporary Social Problems' begeleiden we onze studenten van student naar jonge professional. Het programma richt zich op het toepassen van theoretische kennis in de praktijk. In zowel stage als groepspraktijkopdrachten gebruiken studenten hun sociologische inzichten bij het bijdragen aan oplossingen van sociale problemen.

Onze tweejarige internationale master Sociology and Social Research, bereidt studenten voor op een wetenschappelijke carrière. Veel van de afgestudeerden starten een wetenschappelijke carrière als AiO of komen te werken bij onderzoeksinstellingen.