Nieuws Sociale Wetenschappen

Portret van Haza Rahim, fotograaf Kees Rutten
dinsdag 20 februari 2018
Haza Rahim, docent psychologie aan de Universiteit Utrecht, is door het (ISO) genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2018.
Stoppen met roken
dinsdag 20 februari 2018
Steeds minder jongeren roken. Hoe zetten we die trend voort? Zeena Harakeh wil weten waardoor jongeren elkaar stimuleren om van de sigaretten af te blijven.
vrijdag 16 februari 2018
Onderzoek van experimenteel psycholoog suggereert dat klinische voordelen behaald met neurofeedback bij kinderen met ADHD duurzame effecten hebben.
vrijdag 9 februari 2018
Het Utrechtse YOUth-onderzoek wordt uitgebreid met een MRI-studie naar hersenontwikkeling bij baby's vóór en vlak na de geboorte.
dinsdag 6 februari 2018
Tijdens de 382e Dies Natalis van reikt de Universiteit Utrecht twee eredoctoraten uit aan rechtsgeleerde Joan Williams en natuurkundige Albert-László Barabási.