De Universiteit Utrecht is een organisatie waar samenwerken en vertrouwen centraal staan en waar medewerkers en studenten graag werken en studeren.

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie.

Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt bij een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Bovendien is het een goede voorbereiding op het werken in een pluriforme samenleving.

Diversiteit en inclusie verrijken het academisch debat en dragen bij aan een intensieve samenwerking en uitwisseling met maatschappelijke organisaties.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Richard Horenberg (fotograaf Lily Lange)
19 november 2019
Richard Horenberg, student Geneeskunde en coördinator van het Platform Onbeperkt Studeren, is genomineerd voor de ECIO Frank Award.
8 november 2019
De video van de Professor F. de Vries lezing met Esther Duflo, winnaar van de Nobelprijs voor de economie, staat nu online.
Bron: Flickr/Julia Hawkins
8 november 2019
Ann Rigney schreef een blog over de geschiedenis van protesten op de nieuwe website van Remembering Activism: The Cultural Memory of Protest in Europe.
Meidenvoetbal
8 november 2019
Jury roemt proefschrift van Kathrine van den Bogert: "Het levert een interessant nieuw perspectief op."
4 november 2019
Vrouwen zijn hun emoties niet de baas of kunnen geen leiding geven. Het zijn voorbeelden van heersende gendernormen die terugkomen in de media.

25 november 2019 12:45 - 14:15
Niels Rijke promoveert op 25 november aan de Universiteit Utrecht bij het departement Rechtsgeleerdheid.
25 november 2019 13:00 - 17:00
Symposium over veranderingen in het welzijn van jongeren in Nederland in de laatste 15 jaar.
26 november 2019 20:00 - 21:30
Neurobiologist Dr. Fenella Fleischmann over wat Benedict Andersons 'Ingebeelde gemeenschap' ons kan vertellen over hedendaags nationalisme.
27 november 2019 10:00 - 17:00
De aanmeldingen voor dit seminar zijn nu geopend
10 december 2019
De Gender and Diversity Hub houdt maandelijkse lunchgesprekken over gendergelijkheid en diversiteit.

coming out day flag