Veelgestelde vragen
De Universiteit Utrecht biedt verschillende trainingen op het gebied van diversiteit en inclusie aan voor medewerkers van de universiteit. Bekijk alle actuele EDI-trainingen voor medewerkers.
De Universiteit Utrecht biedt verschillende trainingen op het gebied van diversiteit en inclusie aan voor studenten van de universiteit. Bekijk alle actuele EDI-trainingen voor studenten.
De Universiteit Utrecht monitort jaarlijks het aandeel vrouwen onder hoogleraren, universitair hoofddocenten, universitair docenten, promovendi en eerstejaarsstudenten. De meest actuele cijfers zijn te vinden in het EDI Jaarmagazine 2023 (pdf).
Heb je een aanbeveling, tip of idee om gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen? Je input is van harte welkom. Mail ons via edi.office@uu.nl.
Heb je een idee voor een project of initiatief om diversiteit en inclusie binnen de universiteit te bevorderen en heb je financiële ondersteuning nodig om dit te realiseren? Dien dan een aanvraag in voor het Stimuleringsfonds Diversiteit en Inclusie. Het EDI Office stelt jaarlijks € 25.000 beschikbaar voor projecten en activiteiten die diversiteit en inclusie bevorderen onder studenten en medewerkers.
Projecten en activiteiten komen in aanmerking voor het Stimuleringsfonds als ze:
- aansluiten bij het Strategisch Plan van de Universiteit Utrecht;
- relevant zijn voor meerdere faculteiten/directies;
- bijdragen aan diversiteit en inclusie bij een bredere doelgroep binnen de Universiteit Utrecht;
- maximaal € 5.000 per aanvraag bedragen;
- niet in aanmerking komen voor andere bronnen/subsidie binnen de Universiteit Utrecht.
Studenten en medewerkers die te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, discriminatie, racisme of pesten, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij de vertrouwenspersoon. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht voor het inplannen van een afspraak. Dit kan vaak al binnen enkele dagen.
Ben je op zoek naar meer informatie over sociale veiligheid? Kijk hier voor de toolkit sociale veiligheid en verschillende trainingen (inlog vereist).
Gedragscode
De Universiteit Utrecht kent een Gedragscode ongewenst gedrag om ongewenst gedrag te voorkomen en bestrijden.
Meldpunt discriminatie provincie Utrecht
Heb je te maken met discriminatie of racisme buiten de Universiteit Utrecht? Wij adviseren dan om contact op te nemen met Art.1 Midden Nederland, het meldpunt discriminatie van de provincie Utrecht. Naast het melden van discriminatie-ervaringen, kun je er terecht voor informatie, advies, juridische ondersteuning en een luisterend oor.
We kunnen helaas niet ingaan op alle verzoeken voor deelname aan onderzoeken of interviews van studenten. We verwijzen graag door naar het EDI strategisch actieplan 2021 – 2025 (pdf) en naar het Jaarmagazine 2023 (pdf). Meer informatie over de missie, visie en doelstellingen kun je vinden op de pagina Publicaties. Om op de hoogte te blijven van de EDI activiteiten kun je je aanmelden voor de EDI nieuwsbrief.
Het EDI Office heeft op dit moment geen stage- en vrijwilligerswerkplekken. Vacatures worden geplaatst op de vacaturepagina van de Universiteit Utrecht.
Op de pagina Toegankelijkheid en functiebeperking vind je informatie voor studenten, medewerkers en geïnteresseerden met een functiebeperking. Ook voor betrokkenen kan de informatie relevant zijn.