De afdeling Geschiedenis van de internationale betrekkingen geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de ontwikkelingen in het internationale statenstelsel en politieke systemen vanaf de vroegmoderne tijd tot heden.

De overkoepelende onderzoeksvragen zijn: hoe hebben Europeanisering en globalisering zich ontwikkeld? Wat voor gevolgen heeft dat voor de democratie en de rechtsstaat, en de positie van Nederland in de wereld? Hoe bepalen conflict, oorlog, terrorisme en geweld het internationale systeem en veiligheid, en zijn instituties?

Val van de Berlijnse Muur (1989)
12 november 2019
Op 9 november verscheen op Scientias.nl een interview met dr. Eleni Braat over de gevolgen van de val van de Berlijnse Muur.
31 oktober 2019
In een speciale uitgave van de Clingendael Spectator onderzoeken Eleni Braat en Pepijn Corduwener het Westers model na 1989 en de val van de Berlijnse muur.
Bron: Wikimedia
28 oktober 2019
Laurien Crump schrijft in de Clingendael Spectator over de val van de Berlijnse muur.