100 vragen voor de KlimaatHelpdesk

Wetenschappers bij de KlimaatHelpdesk staan voor iedere vraag rondom klimaat en klimaatverandering klaar om het antwoord te vinden. De KlimaatHelpdesk heeft recent de 100ste vraag ontvangen, wat Erik van Sebille bespreekt in een interview met NPO Radio 1.

Erik van Sebille, oceanograaf en klimaatwetenschapper, is lid van de Utrecht Young Academy en een van de initiatiefnemers van de KlimaatHelpdesk. De KlimaatHelpdesk maakt wetenschappelijke kennis over klimaatverandering laagdrempelig en toegankelijk. “We richten ons in eerste instantie primair op scholieren, maar iedereen die klimaatnieuwsgierig is en wijs wil worden uit de stroom berichten in de media kan bij ons terecht”, aldus de initiatiefnemers. “Om duidelijkheid te scheppen in je eigen twijfels, of om steviger in je schoenen te staan in discussies met anderen.”

NPO Radio 1 heeft Erik recentelijk geïnterviewd, waarin ze de meest opvallende vragen hebben besproken en hoe deze beantwoord worden. Je kan hier naar het interview luisteren.