Een energieke, actieve, onafhankelijke en interdisciplinaire gemeenschap
Introductie van de Utrecht Young Academy

De Utrecht Young Academy (UYA) is een groep van enthousiaste en ambitieuze jonge academici aan de Universiteit Utrecht. De UYA is een onafhankelijke organisatie binnen de universiteit en probeert kritische perspectieven uit te wisselen op het gebied van academia, beleid en de samenleving in Utrecht en daarbuiten. UYA moedigt haar leden aan om buiten de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken.

UYA is een samenwerkingsplatform van jonge academici met het doel om beleidsmakers op het gebied van wetenschaps- en onderwijsbeleid te adviseren. Het hele jaar door organiseren UYA-leden een breed scala aan inspirerende activiteiten voor wetenschappers, studenten en anderen om de relatie tussen academia en de samenleving te bevorderen.

Wil je lid worden?

UYA-leden komen van alle achtergronden, vakgebieden en disciplines, en hebben ook een interesse in wat er buiten hun vakgebied gebeurt. Elk jaar kiezen we acht nieuwe leden. Als je interesse hebt in het lidmaatschap of als je een geschikte kandidaat kent, lees dan de richtlijnen voor de selectieprocedure en meer informatie.