Ondersteuning bij public engagement

Bij het ontwikkelen van publieksactiviteiten komt veel kijken. Op diverse plekken van de Universiteit Utrecht werken collega's met verschillende expertises die onderzoekers op allerlei manieren kunnen ondersteunen.

Centrum voor Wetenschap en Cultuur

Ben je onderzoeker bij de Universiteit Utrecht en wil je een publieksactiviteit ontwikkelen rondom je onderzoek? Of wil je je zelf ontwikkelen op dit vlak? De medewerkers van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur helpen je graag verder: neem vooral contact op. Lees meer over het Centrum voor Wetenschap en Cultuur, wie er werken, welke programma's zij maken en voor en met wie.

Ondersteuning voor UMCU'ers

Werk je als onderzoeker bij UMC Utrecht en kun je niet bij de praktische informatie op het universitaire intranet? Ook jou helpen we graag, neem contact op met het CWC.

Facultaire ondersteuning bij publieksprojecten

Iedere faculteit beschikt over Research Support Offices en communicatieafdelingen die mee kunnen denken met onderzoekers die publieksactiviteiten willen ondernemen. Neem contact op met je facultaire communicatieafdeling voor hulp en advies.

Je hoeft het niet alleen te doen, betrek je facultaire voorlichter erbij. Wij kunnen helpen met het vertalen van je onderzoek naar een publieksproject

Open Science Programma

De Universiteit Utrecht wil voorop lopen in open science en richtte daarom het Open Science Programma op. Dit programma heeft als doel het stimuleren en faciliteren van onderzoekers om Open Science in de praktijk te brengen. Eén van de thema's van dat programma is Public Engagement. De Open Science Public Engagement Fellows hebben de rol om publieke betrokkenheid te bevorderen. Neem contact op met de fellows van je faculteit of lees de veelgestelde vragen over het Open Science-thema Public Engagement.