Impact meten

Wat zijn goede publieksactiviteiten, wat werkt, wat niet, en hoe kun je dat meten? Hieronder een overzicht van handige bronnen als je je wetenschapscommunicatie wilt evalueren.

Route naar impactmeting. Een handige leidraad voor de stappen die je moet zetten om een goed meetplan op te stellen.

Impactlab Toolbox. Impactlab bestaat uit onderzoekers Anne Land van de Universiteit Leiden, Madelijn Strick van de Universiteit Utrecht en Ward Peeters, verbonden aan beide universiteiten. Zij ontwikkelden in opdracht van de Nationale Wetenschapsagenda een toolbox voor wetenschappers. Het hulpmiddel brengt allerlei bestaande meetinstrumenten samen vanuit de sociale wetenschappen.

"Hoe meet je het effect van publieksactiviteiten?" interview in DUB met onderzoeker Madelijn Strick (faculteit Sociale Wetenschappen) en projectleider Stephanie Helfferich (Centrum voor Wetenschap en Cultuur) over hoe we onze wetenschapscommunicatie verder kunnen professionaliseren, en hoe de instrumenten van het Impactlab daarbij kunnen helpen.

Een paar vragen over impact meten. Antwoorden van projectleider Stephanie Helfferich (Centrum voor Wetenschap en Cultuur) op een paar veelgestelde vragen over impact meten, een video van onderzoeker Madelijn Strick over hoe ze een impactmeting op Betweter Festival aanpakte, en nog een paar eenvoudige voorbeelden.

Evaluation Toolkit van de Queen Mary University in London. Zeer complete toolkit met veel voorbeelden en stappenplannen om voor allerlei soorten publieksactiviteiten meetplannen te kunnen maken.