De medewerkers van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) houden zich bezig met Europese talen en culturen. Daarbij besteden ze met name aandacht aan taal en taalgebruik, en aan de manier waarop mensen in taal communiceren. Daarnaast richten ze zich op letterkunde van de Middeleeuwen, de vroegmoderne en moderne periode. De bacheloropleiding Keltische talen en cultuur is uniek in Nederland, evenals de masterprogramma’s Vertalen, Interculturele communicatie en Renaissance studies.

Neil ten Kortenaar
25 mei 2018
Professor Neil ten Kortenaar, University of Toronto, zal KNAW Visiting Professor zijn aan de afdeling Literatuurwetenschap in het academisch jaar 2018-2019.
25 mei 2018
Geert Buelens debatteerde zes uur lang over de erfenis van de jaren 60 met o.a. Tom Lanoye, Stephanie Archangel, Melat Gebeyaw Nigussie en Geerten Waling.
24 mei 2018
Dit handboek voor de internationale markt is vervaardigd in Nijmegen, maar met een stevige Utrechtse inbreng.

Foto Cécile de Morrée
31 mei 2018 14:00 - 15:00
De lezing vindt plaats in het randprogramma van de tentoonstelling Magische Miniaturen in Museum Catharijneconvent.
Gerard Dou, Old woman reading (portrait of Rembrandt’s mother), c. 1631-32. Bron: Rijksmuseum.nl
1 juni 2018 10:45 - 18:00
Congres ter ere van 25-jarig jubileum van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging.