De medewerkers van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) houden zich bezig met Europese talen en culturen. Daarbij besteden ze met name aandacht aan taal en taalgebruik, en aan de manier waarop mensen in taal communiceren. Daarnaast richten ze zich op letterkunde van de Middeleeuwen, de vroegmoderne en moderne periode. De bacheloropleiding Keltische talen en cultuur is uniek in Nederland, evenals de masterprogramma’s Vertalen, Interculturele communicatie en Renaissance studies.

© iStockphoto.com/Grafissimo
20 juni 2017
Veel mensen ergeren zich aan de uitspraak van televisiepresentatoren, zo bleek uit een enquête van de VPRO-gids. Taalkundige Koen Sebregts duidt de uitkomsten.
16 juni 2017
Met deze eerste Engelse vertaling van het Missale gothicum opent Els Rose de unieke wereld van het liturgische leven in de late oudheid en vroege middeleeuwen.