Het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) richt zich op de grondbeginselen van de taal, op de interpersoonlijke communicatie en op taal als literair medium. Onze staf van meer dan 200 medewerkers bundelt expertise op het gebied van taalkunde, communicatiewetenschap, vergelijkende literatuurwetenschap en Europese talen en culturen. We zijn verantwoordelijk voor 10 bachelor- en 17 masteropleidingen en voor promotietrajecten op deze gebieden. Ons onderzoek is ondergebracht bij het Utrecht Institute for Linguïstics (UiL OTS) en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).

17 oktober 2019
Op 11 oktober is bij Leuven University Press in samenwerking met het Expertisecentrum Literair Vertalen het boek "Alles verandert altijd" verschenen.
17 oktober 2019
Afgelopen maand verscheen bij Brill het boek "Ambitious Antiquities, Famous Forebears" door prof. dr. Karl Enenkel en prof. dr. Koen Ottenheym.
7 oktober 2019
Deze uitgave gaat in op de uitdagingen en mogelijkheden van onderzoek naar de Europese dimensies van de populaire printcultuur.

Mads Rosendahl Thomsen. Bron: YouTube (still)
23 oktober 2019 17:00 - 19:00
Mads Rosendahl Thomsen (Aarhus University) zal de lezing verzorgen.
The mothers of the Plaza de Mayo with President Néstor Kirchner (2005). Source: Wikimedia
29 oktober 2019 15:00 - 17:00
Het Utrecht Forum for Memory Studies organiseert in samenwerking met ReACT de gastlezing met Alison Ribeiro de Menezes.
Een workshop met Ivan Words © Nikki Volker
5 november 2019 11:30 - 18:00
Om het belang van uitgesproken poëzie te onderzoeken, wordt het symposium "Uitgesproken poëzie: over poëzievoordracht in de klas" georganiseerd.