Departement Talen, Literatuur en Communicatie

De medewerkers van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) houden zich bezig met Europese talen en culturen. Daarbij besteden ze met name aandacht aan taal en taalgebruik, en aan de manier waarop mensen in taal communiceren. Daarnaast richten ze zich op letterkunde van de Middeleeuwen, de vroegmoderne en moderne periode. De bacheloropleiding Keltische talen en cultuur is uniek in Nederland, evenals de masterprogramma’s Vertalen, Interculturele communicatie en Renaissance studies.

Nieuws

17 februari 2017
Emmanuelle Le Pichon-Vorstman is co-auteur van het rapport, dat werd geïniteerd door de Europese Commissie voor Cultuur en Onderwijs.
17 februari 2017
Dit boek biedt innovatief onderzoek over alle mogelijke interacties tussen literatuurwetenschap en cognitieve wetenschap. Onder redactie van Michael Burke
A party in the Open Air. Allegory on Conjugal Love (1590-1595) by Isaac Oliver. Source: Wikimedia Commons
15 februari 2017
Het nieuwe internationale academische programma NEW FACES bestudeert de wereld van Shakespeare om de crisis in hedendaags Europa te begrijpen.
RSS

Agenda

Muurgedicht van Ingmar Heytze in de Dichterswijk in Utrecht.
9 maart 2017 16:00 - 17:30
Voeg gedichten die zich bevinden in de openbare ruimte in Nederland en Vlaanderen toe aan de website www.straatpoezie.nl, opgezet door Kila van der Starre.
Carol Ann Duffy. Bron: YouTube (still)
23 maart 2017 20:00 - 22:00
University College Utrecht verwelkomt Britse dichteres Carol Ann Duffy op de campus.
V.l.n.r. Mia Couto, José Eduardo Agualusa en António Lobo Antunes. Bron: Wikimedia Commons
24 maart 2017 12:45 - 13:30
Patricia Schor analyseert de ideeën over de Portugese taal als een plaats van ontmoeting met Afrika in de postkoloniale theorie en literatuur in Portugal.
RSS

Departement Talen, Literatuur en Communicatie