Het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) richt zich op de grondbeginselen van de taal, op de interpersoonlijke communicatie en op taal als literair medium. Onze staf van meer dan 200 medewerkers bundelt expertise op het gebied van taalkunde, communicatiewetenschap, vergelijkende literatuurwetenschap en Europese talen en culturen. We zijn verantwoordelijk voor 10 bachelor- en 17 masteropleidingen en voor promotietrajecten op deze gebieden. Ons onderzoek is ondergebracht bij het Utrecht Institute for Linguïstics (UiL OTS) en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).