Het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) richt zich op de grondbeginselen van de taal, op de interpersoonlijke communicatie en op taal als literair medium. Onze staf van meer dan 200 medewerkers bundelt expertise op het gebied van taalkunde, communicatiewetenschap, vergelijkende literatuurwetenschap en Europese talen en culturen. We zijn verantwoordelijk voor 10 bachelor- en 17 masteropleidingen en voor promotietrajecten op deze gebieden. Ons onderzoek is ondergebracht bij het Utrecht Institute for Linguïstics (UiL OTS) en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).

7 oktober 2019
Deze uitgave gaat in op de uitdagingen en mogelijkheden van onderzoek naar de Europese dimensies van de populaire printcultuur.
3 oktober 2019
Schrijven voor de wetenschap helpt je om je wetenschappelijke schrijfvaardigheden op orde te krijgen.
Thomas Bernhard in 1987
23 september 2019
Barbara Mariacher was te gast bij de podcast 'Lees Dees' van de VPRO, waar ze sprak over de vergeten roman Houthakken van Thomas Bernhard.

Mads Rosendahl Thomsen. Bron: YouTube (still)
23 oktober 2019 17:00 - 19:00
Mads Rosendahl Thomsen (Aarhus University) zal de lezing verzorgen.
The mothers of the Plaza de Mayo with President Néstor Kirchner (2005). Source: Wikimedia
29 oktober 2019 15:00 - 17:00
Het Utrecht Forum for Memory Studies organiseert in samenwerking met ReACT de gastlezing met Alison Ribeiro de Menezes.
Een workshop met Ivan Words © Nikki Volker
5 november 2019 11:30 - 18:00
Om het belang van uitgesproken poëzie te onderzoeken, wordt het symposium "Uitgesproken poëzie: over poëzievoordracht in de klas" georganiseerd.