Departement Talen, Literatuur en Communicatie

De medewerkers van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) houden zich bezig met Europese talen en culturen. Daarbij besteden ze met name aandacht aan taal en taalgebruik, en aan de manier waarop mensen in taal communiceren. Daarnaast richten ze zich op letterkunde van de Middeleeuwen, de vroegmoderne en moderne periode. De bacheloropleiding Keltische talen en cultuur is uniek in Nederland, evenals de masterprogramma’s Vertalen, Interculturele communicatie en Renaissance studies.

21 februari 2017
Ellen Gerrits is co-auteur van het boek, dat de belangrijkste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot taalontwikkelingsstoornissen beschrijft.
21 februari 2017
De Association of American Publishers reikt elk jaar de PROSE Awards uit aan de beste wetenschappelijke uitgaves. Paul Franssen kreeg een eervolle vermelding.
17 februari 2017
Emmanuelle Le Pichon-Vorstman is co-auteur van het rapport, dat werd geïniteerd door de Europese Commissie voor Cultuur en Onderwijs.

Muurgedicht van Ingmar Heytze in de Dichterswijk in Utrecht.
9 maart 2017 16:00 - 17:30
Voeg gedichten die zich bevinden in de openbare ruimte in Nederland en Vlaanderen toe aan de website www.straatpoezie.nl, opgezet door Kila van der Starre.
Prof. dr. Hugo Quené. Foto Ed van Rijswijk
13 maart 2017 16:15 - 17:30
Op 13 maart 2017 houdt Hugo Quené zijn oratie als facultair hoogleraar Kwantitatieve Methoden van Empirisch Onderzoek in de Geesteswetenschappen.
Carol Ann Duffy. Bron: YouTube (still)
23 maart 2017 20:00 - 22:00
University College Utrecht verwelkomt Britse dichteres Carol Ann Duffy op de campus.

Departement Talen, Literatuur en Communicatie