Het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC) richt zich op de grondbeginselen van de taal, op de interpersoonlijke communicatie en op taal als literair medium. Onze staf van meer dan 200 medewerkers bundelt expertise op het gebied van taalkunde, communicatiewetenschap, vergelijkende literatuurwetenschap en Europese talen en culturen. We zijn verantwoordelijk voor 10 bachelor- en 17 masteropleidingen en voor promotietrajecten op deze gebieden. Ons onderzoek is ondergebracht bij het Utrecht Institute for Linguïstics (UiL OTS) en het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).

22 november 2019
Geert Buelens spreekt in de Knack over Donald Trump, sociale media en fake news.
22 november 2019
Kila van der Starre schrijft in De Morgen over Instagram-dichters.
19 november 2019
Recentelijk is Open Access platform StreamGram gelanceerd, ontwikkeld door onder andere het Utrecht Institute of Linguistics OTS en Roberta D'Alessandro.

sör alex / photocase.com
26 november 2019 20:00 - 21:30
What makes people live and die for nations? Literary scholar Prof Joep Leerssen explains the power of the imagined community.
29 november 2019 13:00 - 17:00
Op 29 november vindt het eerste evenement in de reeks Boekendagen plaats in Deventer rond het thema 'Boekenstrijd'.
Reyneke Vosz de olde (1592). Bron: Wikimedia
9 december 2019 12:30 - 13:30
Op 9 december geeft Irmgard Fuchs een UCMS-lunchlezing over haar onderzoek naar middeleeuwse literatuur.