12 april 2019
Het symposium werd geïnitieerd door het 'Centre for the Humanities' in samenwerking met het 'Universitair Medisch Centrum Utrecht' en 'ScienceWorks'.
12 april 2019
Karin Fikkers meent op WANT.nl dat gamen slimmer maakt.
12 april 2019
Ewout van der Knaap meent in 'NRC' dat taal- en cultuuronderwijs veel slimmer en leuker kan.
© iStockphoto.com/Celli07
8 april 2019
Sterre Leufkens en Marten van der Meulen schreven een blog over waarom sommige jongeren met een Marokkaans accent spreken.
5 april 2019
In januari is 'The Idea of Beauty in Italian Literature and Language' van Harald Hendrix, Philiep Bossier en Claudio Di Felice verschenen bij 'BRILL'.
Stonewall Inn, a gay bar on Christopher Street in Manhattan's Greenwich Village. A 1969 police raid here led to the Stonewall riots, one of the most important events in the history of LGBT rights.  Bron: Wikimedia/Rhododendrites
5 april 2019
Hij zal zich per 1 september 2019 in Utrecht vestigen, waar hij zal samenwerken met Ann Rigney’s ERC research group over 'the cultural memory of activism'.
1 april 2019
Frank Hakemulder schreef mee aan een van de drie deelrapporten over de impact van het lezen van boeken op mens en maatschappij.
1 april 2019
Hoe onderzoek je humor? En wat voor serieuze lessen kunnen we onttrekken aan zoiets als een moppenboekje?
29 maart 2019
Het bestuur van de 'Internationale Vereniging voor Neerlandistiek' pleit voor een radicaal internationaliseringsoffensief.
25 maart 2019
Roberta D'Alessandro pleit in Trouw voor onderwijs in zowel het Engels als het Nederlands.
25 maart 2019
Onno Kosters schreef een gedicht naar aanleiding van de tramaanslag in Utrecht op 18 maart.
25 maart 2019
Tessa van Charldorp brengt knelpunten op gebied van ziekenhuiscommunicatie in kaart.
11 maart 2019
Vanaf het schooljaar 2019-2020 wordt de Olympiade Nederlands in Vlaanderen en Nederland voor het eerst gehouden.
Stereotypen. Bron: Wikimedia
11 maart 2019
Op vrijdag 8 maart was Ton Hoenselaars te gast bij VRT om te spreken over stereotypering.
Malvolio and the Countess (Twelfth Night, or What You Will by Shakespeare) by Caniel Maclise (1806-1870). Bron: Wikimedia
8 maart 2019
Het internationale academische programma NEW FACES bestudeert de wereld van Shakespeare om de crisis in hedendaags Europa te begrijpen.
Prof. dr. Aoju Chen. Foto: Ivar Pel
5 maart 2019
Aoju Chen is betrokken bij het onderzoek ‘Waar hoor ik thuis?’ binnen het strategische thema Dynamics of Youth van de Universiteit Utrecht.
Handgekleurde 'zodiakman' (detail) in Der scaepherders kalengier (1516), Library of Congress, Rare Book and Special Collections Division
4 maart 2019
Andrea van Leerdam heeft twee Amerikaanse research fellowships toegekend gekregen.
A painting dedicated to the founders of Black History Month, the Black United Students at Kent State University, by Ernie Pryor / Kkhemet
4 maart 2019
Voor Knack interviewde Geert Buelens Aminata Ndow en Mohamed Barrie, organisatoren van de Belgische Black History Month.
De David van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564) © iStockphoto.com
1 maart 2019
Maria Forcellino sprak in o.a. 'The Guardian' en 'De Morgen' over een gestolen renaissanceschilderij van de Madonna del Silenzio.
Het Huizinga Instituut is verhuisd naar de Trans in Utrecht
1 maart 2019
Het Huizinga Instituut is de nationale onderzoekschool voor cultuurgeschiedenis. Na 23 jaar is het instituut per 1 januari 2019 naar Utrecht verhuisd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.