Nieuws

Een speelse variant van ‘hoe sterk is de eenzame fietser’, de titel van een album van Boudewijn de Groot uit 1973 en de eerste regel van het nummer 'Jimmy', geschreven door Ruud Engelander. © straatpoezie.nl
1 oktober 2018
Op 27 september verscheen een artikel op NU.nl waarin Kila van der Starre wordt geïnterviewd.
28 september 2018
In juli 2018 verscheen een speciale editie van wetenschappelijk tijdschrift 'Memory Studies', samengesteld door o.a. prof. dr. Ann Rigney.
20 september 2018
TOS is nog onbekend maar komt zeker zo vaak voor als dyslexie en vaker dan autisme.
17 september 2018
Afgelopen augustus verscheen het boek 'The Cambridge Companion to the Dutch Golden Age' met bijdragen van Utrechtse onderzoekers.
Prof. dr. Frits van Oostrom. Foto: Ed van Rijswijk
17 september 2018
Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, virtuoos gereconstrueerd en vervat in een meeslepend verhaal.
10 september 2018
Afgelopen juli verscheen bij Bloomsbury de bundel 'Book Presence in a Digital Age' die Kiene Brillenburg Wurth met o.a. Karí Driscoll redigeerde.
6 september 2018
Op 1 september verscheen een speciale editie van het tijdschrift 'Comparative Literature' waarvan prof. dr. Kiene Brillenburg Wurth gastredacteur is.
3 september 2018
Deze zomer verscheen een Japanse vertaling van dr. Ewout van der Knaap's 'Uncovering the Holocaust' met extra notities in Tokyo.
28 augustus 2018
Op 27 augustus verscheen in DUB een artikel over de Taalunie Docentencursus die afgelopen week plaatsvond aan de UU.
27 augustus 2018
Dr. Lieke Stelling schreef een blog voor Nieuw Wij over de relatie tussen humor en religie in het werk van Shakespeare.
27 augustus 2018
Binnenkort verschijnt de nieuwe dichtbundel van dr. Onno Kosters, 'Waarvan akte', bij uitgeverij Atlas Contact.
Boeken op een plank. Magdalena Roghman, naar Claes Jansz. Visscher (II), 1650. Bron: Rijksmuseum.nl
23 augustus 2018
Dit jaar werden de beste masterscriptie, het beste artikel en de beste dissertatie op het gebied van de Nederlandse letterkunde 2016 en 2017 bekroond.
Prof. dr. Mario Alinei
23 augustus 2018
Op 8 augustus 2018 overleed emeritus hoogleraar Italiaans Mario Lucio Alinei, die van 1959 tot 1987 verbonden was aan de Universiteit Utrecht.
17 juli 2018
De docenten komen samen op de Universiteit Utrecht voor de cursus ‘De internationale positie van de Nederlandse taal en cultuur’.
Prof. dr. Ellen Gerrits
9 juli 2018
Ellen Gerrits is als onderzoeker verbonden aan het interdisciplinaire thema "De 1001 eerste dagen in het leven van een kind".
9 juli 2018
Voor wie meer wil weten over de actuele vraagstukken rond het Nederlands: nascholingsreeks Grote vragen van het Nederlands.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
3 juli 2018
De LitLab leesclubs bieden een digitaal spelsysteem waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen discussiëren over Nederlandstalige romans.
3 juli 2018
NEMO Kennislink interviewde Sterre Leufkens over problemen in NT2-onderwijs die migranten met verschillende taalachtergronden tegenkomen.
3 juli 2018
Als ode aan het landschap rondom het vernieuwde Bunkerpad in Bunnik schreef dichter en docent Onno Kosters het gedicht ‘Achter de schermen’.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.