17 juli 2018
De docenten komen samen op de Universiteit Utrecht voor de cursus ‘De internationale positie van de Nederlandse taal en cultuur’.
Prof. dr. Ellen Gerrits
9 juli 2018
Ellen Gerrits is als onderzoeker verbonden aan het interdisciplinaire thema "De 1001 eerste dagen in het leven van een kind".
9 juli 2018
Voor wie meer wil weten over de actuele vraagstukken rond het Nederlands: nascholingsreeks Grote vragen van het Nederlands.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
3 juli 2018
De LitLab leesclubs bieden een digitaal spelsysteem waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen discussiëren over Nederlandstalige romans.
3 juli 2018
NEMO Kennislink interviewde Sterre Leufkens over problemen in NT2-onderwijs die migranten met verschillende taalachtergronden tegenkomen.
3 juli 2018
Als ode aan het landschap rondom het vernieuwde Bunkerpad in Bunnik schreef dichter en docent Onno Kosters het gedicht ‘Achter de schermen’.
UBB meisje zoekend naar boeken
29 juni 2018
Het Boekenweekthema leidde tot veel kritiek, net als de keuze het geschenk en essay door twee mannen te laten schrijven. Ook veel UU'ers laten van zich horen.
29 juni 2018
De derde lichting studenten van het Humanities Honours Programme is afgestudeerd. Hoe kijken de studenten terug op het programma?
26 juni 2018
D66 vindt de Canon van Nederland te weinig divers. Frits van Oostrom en Emile Wennekes reageren in de media.
Thierry Baudet. Bron: Wikimedia Commons/Elekes Andor
22 juni 2018
Saskia Pieterse bespreekt in De Groene Amsterdammer de nieuwe novelle van politicus Thierry Baudet.
20 juni 2018
Gerrit Bloothooft kijkt terug op een veelzijdige carrière: hij begon als natuurkundige, werkte met ‘big data’ en stortte zich uiteindelijk op de naamkunde.
12 juni 2018
The New Jerusalem is een lang prozagedicht door punklegende Patti Smith. De gedichten in deze tweetalige uitgave zijn vertaald door Onno Kosters.
11 juni 2018
Utrechtse geesteswetenschappers Rick Nouwen, Frank Kessler en Bart Besamusca kregen in de Vrije competitie van NWO een onderzoeksbeurs toegekend.
Gregor Laschen
8 juni 2018
Afgelopen zaterdag is de dichter Gregor Laschen op 77-jarige leeftijd overleden. Laschen was dertig jaar lang verbonden aan de Universiteit Utrecht
5 juni 2018
Lieke Stelling doet onderzoek naar de relatie tussen humor en religie. Voor website NieuwWij schrijft ze een columnreeks over religieuze humor.
Bron: Wikimedia
29 mei 2018
Taalkundige Sterre Leufkens vertelt in radioprogramma Riza waarom taalfouten spannend zijn.
Neil ten Kortenaar
25 mei 2018
Professor Neil ten Kortenaar, University of Toronto, zal KNAW Visiting Professor zijn aan de afdeling Literatuurwetenschap in het academisch jaar 2018-2019.
25 mei 2018
Geert Buelens debatteerde zes uur lang over de erfenis van de jaren 60 met o.a. Tom Lanoye, Stephanie Archangel, Melat Gebeyaw Nigussie en Geerten Waling.
24 mei 2018
Dit handboek voor de internationale markt is vervaardigd in Nijmegen, maar met een stevige Utrechtse inbreng.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.