Nieuws

The winners of the 2019 OSL Awards are Marieke Winkler and Tom Idema. Source: oslit.nl
21 oktober 2019
Elk jaar beloont The Netherlands Research School for Literary Studies (OSL) twee van haar leden met een award voor de publicatie van een boek of artikel.
Bron: uic.nl
21 oktober 2019
Het stadsgedicht ‘Denk aan de Dom’ van Onno Kosters is 17 oktober gepresenteerd in het stadhuis van Utrecht.
17 oktober 2019
Op 11 oktober is bij Leuven University Press in samenwerking met het Expertisecentrum Literair Vertalen het boek "Alles verandert altijd" verschenen.
17 oktober 2019
Afgelopen maand verscheen bij Brill het boek "Ambitious Antiquities, Famous Forebears" door prof. dr. Karl Enenkel en prof. dr. Koen Ottenheym.
7 oktober 2019
Deze uitgave gaat in op de uitdagingen en mogelijkheden van onderzoek naar de Europese dimensies van de populaire printcultuur.
3 oktober 2019
Schrijven voor de wetenschap helpt je om je wetenschappelijke schrijfvaardigheden op orde te krijgen.
Thomas Bernhard in 1987
23 september 2019
Barbara Mariacher was te gast bij de podcast 'Lees Dees' van de VPRO, waar ze sprak over de vergeten roman Houthakken van Thomas Bernhard.
Een kluizenaar in een ruïne, Jan Adriaensz. van Staveren, 1650-1668. Bron: Rijksmuseum.nl
16 september 2019
Geert Buelens schrijft in De Groene Amsterdammer over de bezuinigingen op wetenschappelijk onderwijs.
6 september 2019
Het boek is geschreven door Kiene Brillenburg Wurth en Ann Rigney.
2 september 2019
Geert Buelens schreef een artikel over de receptie van en kritiek op het werk van Jef Geeraerts.
Prof. dr. Geert Buelens
23 augustus 2019
De hele zomer lang schrijven prominente De Morgen-pennen van vroeger en nu over hun bijzondere band met de krant. Deze week: Geert Buelens.
19 augustus 2019
In radio-uitzending Focus vertelt Gerrit Bloothooft over de populariteit van 'Anne', 'Anna' en 'Annie'.