11 februari 2019
Afgelopen week reageerden Utrechtse geesteswetenschappers in de media op de klimaatdemonstratie in Den Haag.
Dr. Tessel Boerma
4 februari 2019
Tessel Boerma heeft de AVT/Anéla-dissertatieprijs voor het beste in het afgelopen jaar verdedigde taalkundige proefschrift ontvangen.
Dr. Frank Hakemulder
31 januari 2019
Frank Hakemulder zal zijn inaugurele rede geven aan de Universiteit van Stavanger op 11 maart.
31 januari 2019
Afgelopen week sprak Gerrit Bloothooft bij verschillende media over de populairste kindernamen van het afgelopen jaar.
23 januari 2019
Het is voor het eerst dat de ontwikkeling van het taalgebruik in Nederlandse romans en kranten over een langere periode is onderzocht.
21 januari 2019
Begin 2019 is het boek 'Syntax of Dutch: Coordination and Ellipsis' van Hans Broekhuis en Norbert Corver verschenen bij AUP.
Dr. Lieke Stelling
14 januari 2019
Stelling gaat onderzoek doen naar religieuze thema’s in Engelse moppenboeken uit de zestiende- en zeventiende eeuw.
Technology Factory Zhuhai China. Bron: Wikimedia Commons
10 januari 2019
Op maandag 31 december 2018 sprak José van Dijck bij Radio 1 over de invloed van China in de techwereld.
17 december 2018
De kerststol is een feeststol geworden en de kerstmarkt moeten we voortaan wintermarkt noemen.