Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
J.J.R. Tolkien (1892-1973)
29 mei 2019
We spraken met Frank Brandsma en Dan Hassler-Forest over de film, en over het leven en werk van Tolkien.
© iStockphoto.com/ismagilov
24 mei 2019
Als er niets gebeurt, is het de vraag of er voldoende vertalers worden opgeleid om aan de vraag te voldoen
15 mei 2019
In Nederland werd de naam Khaleesi sinds Game of Thrones wordt uitgezonden een tiental keer gegeven.
Prof. dr. Hans van de Velde. Foto: Jacob van Essen
13 mei 2019
Hans Van de Velde is per 1 mei 2019 voor 1 dag per week benoemd tot hoogleraar ‘Sociolinguïstiek, met bijzondere aandacht voor de taalsituatie in Fryslân’.
6 mei 2019
Onlangs verscheen het boek 'Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs' van Ewout van der Knaap bij uitgeverij Coutinho.
2 mei 2019
Ann Rigney legt in Trouw uit waarom studenten, in tegenstelling tot middelbare scholieren, nu pas klimaatactie eisen.
Dubbele nationaliteit © iStockphoto.com
29 april 2019
Geert Buelens sprak bij Brainwash over het begrip identiteit.
Boeken op een plank. Magdalena Roghman, naar Claes Jansz. Visscher (II), 1650. Bron: Rijksmuseum.nl
25 april 2019
Op woensdag 10 mei ontvingen Amir Taha en Tara Neplenbroek beiden een Jan Brouwer Scriptieprijs voor hun masterscriptie.
12 april 2019
Het symposium werd geïnitieerd door het 'Centre for the Humanities' in samenwerking met het 'Universitair Medisch Centrum Utrecht' en 'ScienceWorks'.
12 april 2019
Karin Fikkers meent op WANT.nl dat gamen slimmer maakt.
12 april 2019
Ewout van der Knaap meent in 'NRC' dat taal- en cultuuronderwijs veel slimmer en leuker kan.