7 mei 2018
Doel van LitLab is middelbare scholieren de kans te geven onderzoek te leren doen naar Nederlandse literatuur.
© iStockphoto.com
4 mei 2018
Utrechtse taalwetenschappers gaan proberen om hypotheekaktes leesbaarder te maken. Dat is hard nodig, want het is een van de onbegrijpelijkste tekstgenres.
4 mei 2018
Hilde Kooiker-den Boer gaat onderzoek doen naar het effect van genredidactiek in lessen Wetenschap & Technologie.
Uitreiking Jan Brouwer Scriptieprijs 2018. V.l.n.r. Helen de Hoop, Elsbeth Blok-den Braber, Marlies Veldhuijzen vZ. Bron: khmw.nl
4 mei 2018
Elsbeth Blok-den Braber ontving de prestigieuze scriptieprijs van de KHMW voor haar scriptie over de verzenboeken van een Veerse rederijkerskamer.
1 mei 2018
Het boek werd meermaals lovend gerecenseerd en Buelens werd geïnterviewd door televisie- en radiozenders en grote kranten als de Volkskrant, Trouw en De Tijd.
William Shakespeare
26 april 2018
Op zaterdag 21 april presenteerde Ton Hoenselaars het radioprogramma "Een goedemorgen met ..." op Radio 4.
20 april 2018
Voor de ware erfgenamen van ’68 kan TINA (There Is No Alternative) nooit het antwoord zijn, zegt Geert Buelens. Er is altijd een alternatief.
© iStockphoto.com/TommL
17 april 2018
Tessa van Charldorp, universitair docent communicatie- en informatiewetenschappen, zal zich gaan verdiepen in communicatie binnen ziekenhuizen.
Kito Lorenc (1938-2017). Bron: Wikimedia/Julian Nitzsche, CC-BY-SA 3.0
13 april 2018
Ewout van der Knaap was te gast in televisieprogramma 'Wuhladko - Das Magazin in sorbischer Sprache' om te spreken over dichter Kito Lorenc (1938-2017).
11 april 2018
CLARIAH PLUS is een nationale infrastructuur voor de Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen.
6 april 2018
Veel mensen zouden meer poëzie willen lezen en schrijven, maar weten niet goed hoe. 'woorden temmen' nodigt de lezer uit om met gedichten aan de slag te gaan.
G20 protest don't be stupid
6 april 2018
De ERC Advanced Grant (€ 2,5 miljoen) is een subsidie voor vijf jaar en wordt toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende senior onderzoekers.
Taalkundige Marjo van Koppen op bezoek bij de Montessorischool Arcade. Foto: Femke Niehof
5 april 2018
Taalkundige Marjo van Koppen bezocht de Montessorischool Arcade waar kinderen uit groep 6, 7 en 8 haar het hemd van het lijf vroegen.
© iStockphoto.com
3 april 2018
Korte namen kun je makkelijk roepen. Waarschijnlijk is dat de reden dat we al sinds 1880 onze kinderen steeds kortere namen geven, zegt Gerrit Bloothooft.
16 maart 2018
Geert Buelens kantelt in 'De jaren zestig' het bestaande beeld van dit decennium en vult het aan met cultuuruitingen vanuit de hele wereld.
21 februari 2018
Hans van Stralen is als literatuurwetenschapper verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam.
20 februari 2018
De app 'Moedertaal in het onderwijs Nederlands als Tweede Taal (MoedINT2)' helpt docenten die Nederlands als tweede taal doceren.
Dr. Els Rose
13 februari 2018
Els Rose is per 15 februari 2018 benoemd tot hoogleraar Laat en Middeleeuws Latijn aan het departement Talen, Literatuur en Communicatie.
Wilhelmus van Nassouwen
6 februari 2018
De onderzoekers willen middels een mini-documentaire voor middelbare scholieren laten zien hoe complex ‘nationale identiteit’ is.