13 november 2017
De gratis colleges gaan over hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur in de middeleeuwen en zijn gericht op een breed publiek.
Portret Anna Maria van Schurman door Jan Lievens (1649)
10 november 2017
5 november zou de eerste studente Anna Maria van Schurman 410 jaar geworden zijn. Pieta van Beek werd uitgebreid geïnterviewd over Schurman voor de Duitse radio
Agatha Christie (1890-1976). Bron: Wikimedia Commons
10 november 2017
Cultuurhistorisch klopt alles in de thrillers van Agatha Christie, zegt Leonard Rutgers in het FD. Dat was mede dankzij haar tweede man, die archeoloog was.
1 november 2017
Onder redactie van Dirk van Miert, Henk Nellen, Piet Steenbakkers en Jetze Touber.
1 november 2017
Utrecht is door UNESCO benoemd tot ‘City of Literature’ en daarmee de eerste Nederlandse stad met deze prestigieuze titel.
27 oktober 2017
Dit boek verkent sociale, ruimtelijke en materiële aspecten van de geschiedenis van het boek in vroegmodern Europa. Onder co-redactie van Jeroen Salman.
13 oktober 2017
Tijdens Webinar Week (23 tot en met 26 oktober 2017) zijn er twee webinars over masterprogramma's in de geesteswetenschappen.
© iStockphoto.com/ismagilov
13 oktober 2017
NEMO Kennislink (10/10) interviewde Björn ’t Hart over zijn proefschrift over de relatie tussen taal en emotie, dat hij op 29 september succesvol verdedigde.
lab over luistertaal
12 oktober 2017
Een verslag van het DRONGO Talenfestival vanuit het departement Talen, Literatuur en Communicatie