3 december 2018
NEMO Kennislink interviewde Theresa Redl over haar onderzoek naar hoe genderneutraal men woorden leest.
3 december 2018
Afgelopen week verscheen bij Seagull Books 'Lions', een vertaling door Kári Driscoll van Hans Blumenberg's 'Löwen'.
De hoofdige boer van A.C.W. Staring. Bron: straatpoezie.nl
26 november 2018
Op 20 november werd het 2000e gedicht aangemeld op de interactieve kaart van Straatpoëzie.nl, een project van Kila van der Starre.
Gastcollege van Daniel Jansen
15 november 2018
Het Centre for the Humanities is een samenwerkingsverband aangegaan met het St-Gregorius College, waarbij ruim dertig wetenschappers een gastles geven.
13 november 2018
Hoe namen vrouwelijke schrijvers uit verschillende landen deel aan een bloeiende commerciële markt voor auteurs in het vroegmoderne Europa.
12 november 2018
Op 8 november interviewde Kennislink Marjolein van Egmond over haar promotieonderzoek naar de taal van afasiepatiënten.
12 november 2018
Op 8 november 2018 was Tessa van Charldorp te gast bij 'De Ochtend Show to go' van het Algemeen Dagblad om te spreken over ziekenhuiscommunicatie.
Bron: nl.ambafrance.org
9 november 2018
Lavéant wint de Descartes-Huygensprijs 2018 samen met de Franse kunstonderzoeker Marine Cotte.
8 november 2018
Franca Wesseling licht haar onderzoek naar het gebruik van het woordje 'er' toe in een radio-interview.
5 november 2018
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Taalunie hebben de campagne direct duidelijk gelanceerd.
Dr. Rosanne Kennedy. Bron: anu.edu.au
2 november 2018
Rosanne Kennedy onderzoekt trauma's, herinneringen en getuigenissen in Australië en in transnationale contexten.
30 oktober 2018
We verwerken het makkelijker wanneer een vrouw een mannenactiviteit uitvoert dan wanneer een man een vrouwenactiviteit uitvoert.
29 oktober 2018
Netspar heeft een grant van €250.000 toegekend aan onderzoek naar de effectiviteit van online keuzehulpmiddelen voor deelnemers aan een pensioenregeling.
29 oktober 2018
Prof. dr. Frits van Oostrom won op 28 oktober de Libris Geschiedenis Prijs 2018 voor zijn monografie 'Nobel Streven'.
25 oktober 2018
Op 24 oktober verscheen de eerste 'Tijd voor Taal', de nieuwe taalrubriek van Sterre Leufkens en Marten van der Meulen, op NPO Radio 4.
25 oktober 2018
Dr. Sven Vitse schreef voor het nieuwe nummer van Tijdschrift Vooys een artikel over nieuw conservatisme in de Nederlandse literatuur.
Portrait of Anna Maria van Schurman by Michiel Jansz. Van Mierevelt en Jacob Willemsz. Delff III, 1637-8 (Museum Martena, Franeker)
24 oktober 2018
Pieta van Beek doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar Van Schurman en deelt haar uitgebreide kennis over deze multigetalenteerde vrouw.
Zij mochten de prijs in ontvangst nemen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
17 oktober 2018
Oud-studenten Gijs Leenders en Roosje van der Nat hebben de tweede plaats behaald bij de OnderwijsTopTalentPrijs 2018.
Een speelse variant van ‘hoe sterk is de eenzame fietser’, de titel van een album van Boudewijn de Groot uit 1973 en de eerste regel van het nummer 'Jimmy', geschreven door Ruud Engelander. © straatpoezie.nl
1 oktober 2018
Op 27 september verscheen een artikel op NU.nl waarin Kila van der Starre wordt geïnterviewd.
28 september 2018
In juli 2018 verscheen een speciale editie van wetenschappelijk tijdschrift 'Memory Studies', samengesteld door o.a. prof. dr. Ann Rigney.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.