Wat is de rol van kunst, cultuur, literatuur en media in de hedendaagse maatschappij?

Het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON) is een van de vier onderzoekinstituten van de faculteit Geesteswetenschappen. Onderzoekers werken in zes verschillende onderzoeksvelden. Ze werken regelmatig samen aan projecten en met collega's van andere faculteiten en universiteiten, zodat ze maatschappelijke vraagstukken interdisciplinair kunnen benaderen. Wilt u met ons samenwerken? Bekijk de mogelijkheden op de pagina's van de onderzoeksgroepen of neem contact op met het ICON.

Interdisciplinair en internationaal onderzoek

Onze onderzoekers werken vaak samen om vraagstukken rondom verschillende facetten van de rol van kunst, cultuur, literatuur en media in de hedendaagse maatschappij te verkennen. Met hun interdisciplinaire projecten dragen ze onder andere bij aan het universitaire strategische thema's Institutions for Open Societies en Dynamics of Youth., en de focusgebieden Cultures, Citizenship and Human Rights en Game Research.

ICON-wetenschappers zijn lid van nationale onderzoeksscholen en actief in talrijke internationale samenwerkingsverbanden en netwerken in hun verschillende disciplines. Ook de samenwerking met maatschappelijke partners staat bij ICON hoog in het vaandel.