Een Britse wetenschapper ontdekte een manuscript dat verslag doet van een middeleeuwse voorstelling. Lieke Stelling vertelt over deze buitengewone vondst.
Docent Moderne Engelse en Amerikaanse literatuur Johanna Hoorenman besprak de nieuwe film Emily en het echte leven van Emily Brontë bij MAX Nieuwsweekend.
Docent Klassieke talen en oude geschiedenis Diederik Burgersdijk vertelt wat hij zo bijzonder vindt aan W.F. Hermans en hoe de schrijver nu nog gelezen wordt.
Universitair docent Nederlandse taalkunde Sterre Leufkens vertelt bij het radioprogramma De Taalstaat over de verschuivende betekenis van populaire woorden zoals 'wokisme'.
Hoogleraar Taalbeheersing Ted Sanders legt in de podcast Alledaagse Vragen uit waarom jip-en-janneketaal zeer geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.
Hoogleraar Vroegmoderne Engelse literatuur Ton Hoenselaars vertelt bij RTV Utrecht waarom de toneelstukken nog steeds zo waardevol zijn, voor kunst én wetenschap.
Taalkundige Maartje de Klerk was te gast bij het NTR-wetenschapsprogramma Atlas om te vertellen over haar onderzoek naar de ontwikkeling van dyslexie bij baby's.
Universitair docent Taal & educatie Renske Bouwer schreef samen met twee collega's een pleidooi voor het prioriteren van het onderwijs op de universiteit.
Hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde Geert Buelens bespreekt bij OVT 'Grenzen aan de Groei', de publicatie die in de 1972 al waarschuwde voor klimaatverandering.
In het kader van de Boekenweek bespreekt universitair docent Moderne letterkunde Fabian Stolk de Mathilde Sonnettenkrans van Jacques Perk bij De Taalstaat.
Taalwetenschapper Aoju Chen staat centraal in een aflevering van Het gebeurt in Utrecht, een serie waarin zes UU-wetenschappers in de spotlight worden gezet.