Het gaat volgens hoogleraar Peter Schijver niet goed met het Fries op Nederlandse universiteiten. Hij schreef mee aan een advies en vertelt meer in De Taalstaat.
Hoogleraar Nederlandse taalkunde Norbert Corver vertelt in de Volkskrant over vloeken, die volgens hem een belangrijk onderdeel zijn van ons taalgebruik.
Een Britse wetenschapper ontdekte een manuscript dat verslag doet van een middeleeuwse voorstelling. Lieke Stelling vertelt over deze buitengewone vondst.
Docent Moderne Engelse en Amerikaanse literatuur Johanna Hoorenman besprak de nieuwe film Emily en het echte leven van Emily Brontë bij MAX Nieuwsweekend.
Docent Klassieke talen en oude geschiedenis Diederik Burgersdijk vertelt wat hij zo bijzonder vindt aan W.F. Hermans en hoe de schrijver nu nog gelezen wordt.
Universitair docent Nederlandse taalkunde Sterre Leufkens vertelt bij het radioprogramma De Taalstaat over de verschuivende betekenis van populaire woorden zoals 'wokisme'.
Hoogleraar Taalbeheersing Ted Sanders legt in de podcast Alledaagse Vragen uit waarom jip-en-janneketaal zeer geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.
Hoogleraar Vroegmoderne Engelse literatuur Ton Hoenselaars vertelt bij RTV Utrecht waarom de toneelstukken nog steeds zo waardevol zijn, voor kunst én wetenschap.
Taalkundige Maartje de Klerk was te gast bij het NTR-wetenschapsprogramma Atlas om te vertellen over haar onderzoek naar de ontwikkeling van dyslexie bij baby's.