Ozan Ozavci verkozen als Fellow van de Britse Royal Historical Society

Portret Ozan Ozavci en het logo van de Britse Royal Historical Society

Universitair docent Transimperial History Ozan Ozavci is verkozen tot Fellow van de Britse Royal Historical Society (RHS), als erkenning voor zijn “bijdrage aan het historisch-wetenschappelijk onderzoek”.

Royal Historical Society

De Royal Historical Society is de belangrijkste geschiedkundige vereniging van het Verenigd Koninkrijk. De in 1868 opgerichte geleerde vereniging en liefdadigheidsinstelling wordt internationaal gerespecteerd en werkt veel samen met soortgelijke organisaties in het buitenland.

Het fellowship wordt toegekend na peer reviews en een doorlichting van het niveau van het werk door de RHS Council. Ook kijkt de Council naar het gebruik ervan door zowel de academische gemeenschap als het bredere publiek. Van de Fellows wordt verwacht dat ze verder kijken dan het primaire onderwerp, om tot inzichten en bevindingen te komen die bijdragen aan het begrip van bredere (historische) problemen en kwesties.

Nieuwe Fellow Ozan Ozavci

De toekenning van het fellowship is een erkenning van Ozavci’s wetenschappelijke publicaties over de geschiedenis van veiligheid, imperiale interventies en vredesluiting in het bredere Midden-Oosten, alsook van zijn bijdragen aan de publieke geschiedenis via het Lausanne Project en de curatie van tentoonstellingen in België en Zwitserland.

“Natuurlijk ben ik erg vereerd dat mijn wetenschappelijke bijdragen door zo’n prestigieuze instelling worden erkend”, laat Ozavci in een reactie weten.