Outdoor Learning Spaces krijgen plek in ontwerp Arboretumpark

Bird-eye Arboretumpark - Deltavormgroep

Het Utrecht Science Park (USP) werkt aan een groen park dat niet alleen verbindt, maar ook verrijkt. Dit toekomstige Arboretumpark vormt straks een groene schakel tussen de USP-gebouwen en de Botanische Tuinen. Door het toepassen van een nieuwe natuurlijke grens kan een deel van de hekken verdwijnen waardoor dit Arboretum onderdeel wordt van een openbaar toegankelijk park.

In dit park komen ook plekken voor Outdoor Learning Spaces. Deze leeromgevingen in het groen maken het voor docenten makkelijker om leeractiviteiten in de buitenlucht te ontwerpen en toe te passen.

Momenteel ontwerpt Future Learning Spaces in samenwerking met de Botanische tuinen, ontwerpers Sophie Krier en Henriette Waal, docenten en studenten concepten van leeromgevingen in het groen die uitnodigen tot interactie, activerende werkvormen, en samenwerkend leren.

In de loop van 2024 zal op basis van deze ontwerpen in de Botanische tuin al een eerste Outdoor Learning Space gerealiseerd worden. Deze OLS wordt dus de eerste in een reeks die samen een natuurlijke outdoor leerroute gaan vormen.

Wil je ook meedenken over Future Learning Spaces? Meld je aan voor de SIG Learning Spaces of mail fls@uu.nl