Iris van der Tuin nieuwe opleidingscoördinator Liberal Arts and Sciences

Dr. Iris van der Tuin

Met ingang van 1 september 2015 zal dr. Iris van der Tuin als opleidingscoördinator leiding geven aan de brede bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences (LAS). Zij volgt daarmee dr. Ria van der Lecq op die vanaf 2003 vorm gaf aan deze unieke opleiding en die in november met pensioen gaat.

In ruim tien jaar heeft Van der Lecq de onderwijskundige grondslag van LAS vrijwel vanaf de grond opgebouwd. Met inspirerend en innovatief onderwijs stelde zij een groeiend aantal studenten (175 eerstejaars in 2014) in staat interdisciplinariteit te combineren met vakwetenschappelijke specialisaties in alle hoeken van de Universiteit Utrecht. Zij was een UU Teaching Fellow en voortrekker van onderwijsvernieuwing.

Bevlogen over de interactie tussen alfa- en bètawetenschap

Met Van der Tuin prijzen het departement Filosofie en Religiewetenschap en de School Liberal Arts zich gelukkig met een bevlogen en deskundig opvolger. Iris van der Tuin is een wetenschapsfilosoof die zich specialiseert in genderstudies en in de interactie tussen natuur- en geesteswetenschappen. Van der Tuin werkt op dit moment als universitair hoofddocent bij het departement Media- en Cultuurwetenschappen. Zij coördineert de master Gender and Ethnicity en geeft leiding aan een Europees onderzoeksnetwerk. LAS-studenten kenden haar in 2010 de ‘Ria van der Lecq prijs’ toe, bestemd voor de docent die interdisciplinariteit het beste overbrengt. Vanaf dit voorjaar werkt Van der Tuin zich in. Zij gaat meedraaien in het LAS-onderwijs en maakt kennis met de UU-collega’s die betrokken zijn bij dit bachelorprogramma.