Geert Buelens’ ‘Wat we toen al wisten’ genomineerd voor Jan Wolkers Prijs 2022

Cover van het boek Wat wij toen al wisten

Geert Buelens staat met zijn boek ‘Wat we toen al wisten: De vergeten groene geschiedenis van 1972’ op de longlist voor de Jan Wolkers Prijs 2022. Uit 140 ingezonden boeken heeft de jury achttien genomineerden geselecteerd die nog meedingen naar de titel ‘beste natuurboek van 2022’. De uiteindelijke winnaar wordt op zondag 23 oktober bekendgemaakt, in een speciale uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels.

‘Wat we toen al wisten’

De milieucrisis is ouder dan veel mensen denken, en de wetenschappelijke en politieke strijd erover is dat evenzeer. Dit jaar is het namelijk precies vijftig jaar geleden dat de Club van Rome de alarmbel al luidde met het rapport ‘Grenzen aan de groei’. Buelens laat aan de hand van films, televisieseries, romans, stripverhalen, nieuwsberichten en officiële rapporten uit het jaar 1972 zien wat we toen al wisten over het uitwonen van de wereld, wat we ervan hebben geleerd – en wat niet.

Jan Wolkers Prijs

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Deze prijs voor het beste ‘natuurboek’ wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt. Alle soorten boeken komen in aanmerking, zolang de natuur maar de hoofdrol speelt.