De Utrecht Young Academy verwelkomt tien nieuwe leden

Vorige week zijn tien nieuwe leden van de Utrecht Young Academy (UYA) geselecteerd. De Utrecht Young Academy verbindt jonge academici van de Universiteit Utrecht die de afgelopen acht jaar zijn gepromoveerd. Binnen de Utrecht Young Academy worden kritische perspectieven uitgewisseld op het gebied van academia, beleid en de samenleving in Utrecht en daarbuiten. 

Dit jaar konden geschikte kandidaten (0-8 jaar na het afronden van een PhD-traject) zichzelf nomineren en direct solliciteren voor een UYA-lidmaatschap. De leden van UYA hebben verschillen in achtergrond en werken in variërende disciplines. Hierdoor kunnen leden kennis maken met andere onderzoeksgebieden en kunnen belangrijke onderwerpen zoals interdisciplinair onderzoek en wetenschapsbeleid besproken worden vanuit verschillende invalshoeken. Leden kunnen samen projecten starten en activiteiten organiseren voor onderzoekers, studenten en de samenleving. We kijken daarom uit naar de nieuwe ideeën en bijdragen van onze tien nieuwe leden. 

Lidmaatschap van de UYA is vijf jaar geldig. Volgend jaar kunnen kandidaten alleen genomineerd worden door de decanen van de Universiteit Utrecht, directeuren van de strategische onderzoeksthema’s, Utrechtse leden van De Jonge Akademie en PhD Councils. Meer weten over UYA? Bezoek onze website.

Felicitaties aan onze nieuwe leden:

Betawetenschappen

Dr. Valentijn Karemaker

Betawetenschappen

Dr. Silvia Mihaila

Diergeneeskunde

Dr. David Speksnijder

Geesteswetenschappen

Dr. Lorena De Vita

Geesteswetenschappen

Dr. René Koekkoek

Geneeskunde

Dr. Karin Jongsma

Geowetenschappen

Dr. Koen Beumer

Geowetenschappen

Dr. Michelle van Vliet

Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Dr. Rianne Dekker

Sociale Wetenschappen

Dr. Anouk Keizer