De Utrecht Young Academy selecteert een nieuwe voorzitter en bestuur

De leden van de Utrecht Young Academy (UYA) hebben Peter Bijl verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij vervangt Martine Veldhuizen, die aan het einde is gekomen van haar tweejarig termijn als UYA voorzitter. De UYA heeft ook een nieuw bestuur geselecteerd.

Dr. Peter Bijl (foto: Ed van Rijswijk)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 februari stemde de leden van de UYA voor Peter Bijl als nieuwe voorzitter. Martine Veldhuizen treedt na twee jaar af als voorzitter, een taak die ze altijd met veel enthousiasme heeft vervuld. Op 23 maart leidde ze haar laatste Algemene Ledenvergadering in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Peter Bijl nam op afstand deel aan de vergadering, vanaf zijn onderzoeksexpeditie op de Zuidelijke Oceaan.

De UYA heeft ook een nieuw bestuur geselecteerd. De bestuursleden zijn de voorzitters van de verschillende organisatorische commissies. De nieuwe bestuursleden zijn voor maximaal twee jaar onderdeel van het UYA bestuur. Het bestuur heeft Hieke Huistra gekozen als nieuwe vicevoorzitter. De nieuwe bestuursleden vervangen Martine Veldhuizen, Peter Pelzer, Madelijn Strick, Tessa Diphoorn, Borja Martinovic, en Laura Filion.

Het UYA bestuur bestaat uit de volgende leden:

  1. Peter Bijl (voorzitter)
  2. Hieke Huistra (vicevoorzitter, Communicatie)
  3. Jojanneke van der Toorn (Financiën)
  4. Manuel Lokin (Governance)
  5. Niko Wanders (Interdisciplinair Onderzoek)
  6. Martijn Huysmans (Educatie)
  7. Helen King (Sociaal)
  8. Pooyan Tamimi Arab (Selectie)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van deze maand werden ook de negen nieuwe UYA leden van de 2022 generatie officieel geïnstalleerd. Ze introduceerden zichzelf aan de andere leden en maakten kennis met de verschillende organisatorische commissies van de UYA. Als afsluiting van de vergadering gaf UYA-lid Dan Hassler-Forest een lezing over ‘race and gender in popular culture’.