Vraag je je af wat de invloed van het coronavirus zal zijn op het volgen van jouw studie? Bezoek onze corona FAQ voor studiekiezers.


Informatiekunde studeren

Na de studie Informatiekunde ben je specialist in informatie- en communicatietechnologie en heb je geleerd de wensen van bedrijven om te zetten naar ICT-toepassingen.

Niet alleen technisch

Als informatiekundige ben je een bruggenbouwer. Je vertaalt de wensen van een bedrijf naar nieuwe ICT-toepassingen, je zorgt ervoor dat die goed gebruikt worden en het gewenste resultaat opleveren. Als informatiekundige moet je dus goed kunnen luisteren, communiceren, analyseren en creatieve oplossingen kunnen bedenken.

Menselijke kant van ICT

Informatiekunde studeren gaat over de nieuwste informatie- en communicatietechnologie (ICT) en hoe je die technologie kunt toepassen in e-business, het onderwijs, de gezondheidszorg, thuis of onderweg. Maar informatiekunde studeren gaat ook over de gevolgen van ICT-gebruik voor het handelen van mensen en organisaties. Het accent van informatiekunde ligt dus op de menselijke kant van ICT. Naast technische vakken, krijg je ook vakken als communicatiekunde en beleid en management, zodat je later een adviserende rol kunt krijgen in de informatievoorziening van een organisatie. Lees meer over mogelijke beroepen.

Je staat er niet alleen voor, je werkt in een team en leert met elkaar samen te werken binnen een project met alle verantwoordelijkheden die erbij spelen.
Ans de Nijs, student Informatiekunde
  • "Ik wilde graag een combinatie van een technische opleiding, maar wel met een sociale of economische kant."
  • Ans de Nijs, student Informatiekunde
    "In het eerste jaar krijg je de opdracht om een prototype voor een informatiesysteem te ontwikkelen dat bijdraagt aan een maatschappelijke behoefte."

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2021-2022): € 1.084
  • Instellingstarief 2021-2022: € 11.074 (EU), € 12.761 (niet-EU)
Aangeboden door:
Bètawetenschappen
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56842