Wil jij niet alleen ICT-systemen ontwikkelen, maar deze ook uitrollen binnen een organisatie? Dan is dit jouw kans om mens, organisatie en maatschappij te koppelen met ICT. Combineer Informatica met Informatiekunde en behaal 2 diploma’s in slechts 3 jaar! 

Wil jij begrijpen:

  • Hoe je een technisch solide CoronaCheck app bouwt die prettig en overzichtelijk is in het gebruik?
  • Hoe je vaccinatiegegevens voor deze app beveiligd en versleuteld opslaat en tegelijk iedereen ervan overtuigt dat de privacy gewaarborgd is?
  • Hoe je een app ontwerpt die mensen helpt hun eet- slaap- of studeergedrag te verbeteren?
  • Hoe technologie mensen met beperkingen kan helpen, thuis en op het werk?

Allemaal belangrijke vragen van deze tijd die vragen om een combinatie van Informatica en Informatiekunde. De bachelors vullen elkaar goed aan: waar Informatica is gericht op het ontwikkelen van ICT-systemen, is Informatiekunde juist gericht op het toepassen van deze systemen binnen een organisatie. Zo worden de thema’s mens, organisatie en maatschappij gecombineerd met technologie. 

Bij het dubbele bachelorprogramma ‘Informatica en Informatiekunde' word je opgeleid tot een brede professional die zowel software ontwikkelt als zorgt voor de uitrol hiervan binnen een organisatie. Tijdens deze uitrol staat de eindgebruiker centraal. Dus vind jij beide richtingen interessant en kun je het aan? Kies dan niet, maar combineer! 

Twee diploma’s in drie jaar 

In deze dubbele bachelor volg je de vakken van de studie Informatica en van de studie Informatiekunde. Hierin combineren we het bouwen van ICT- systemen bij de bachelor Informatica met het uitrollen van deze systemen binnen een organisatie bij de bachelor Informatiekunde. Bovendien zijn alle vakken zo ingedeeld dat ze naadloos op elkaar aansluiten en goed te combineren zijn. Geen gepuzzel en geschuif met je rooster dus.

Erg prettig dat je niet alleen aan het programmeren bent, maar ook de helft van de tijd actief en creatief bezig bent.

Kan ik dit?

Het volgen van een dubbele bachelor vraagt om inzet en ambitie, maar het is niet zo dat het dubbel zoveel werk is als een enkele bachelor. Een ‘normaal’ bachelorprogramma bestaat uit 180 studiepunten (60 EC per jaar). Doordat je vrijstellingen kunt krijgen voor een aantal vakken kun je de dubbele bachelor in 217,5 studiepunten doen (75 EC per jaar). Dit komt neer op 2 extra vakken per jaar. Uiteraard begeleiden we je hier goed bij.

Check hier of de dubbele bachelor iets voor jou is

  • Wel, als je goed bent in Wiskunde B en een grote interesse hebt in mens en maatschappij.

  • Wel, als je naast programmeren ook het menselijke aspect van ICT wil leren kennen en wil nadenken over de uitrol van systemen binnen een organisatie en gebruikersgericht wil ontwerpen.

  • Wel, als je bereid bent net dat stapje extra te zetten. De dubbele bachelor bestaat ipv 60 uit 75 studiepunten per jaar, dit komt neer op 2 extra vakken per jaar. Dit vraagt om inzet en ambitie.

Wat maakt de opleiding uniek?

  • De combinatie van deze opleidingen is uitdagend en zorgt voor een verdieping. Je combineert de basis van beide vakgebieden. 
  • In Utrecht wordt je rooster zo ingericht dat je alle vakken probleemloos kunt volgen, ook als je in een blok drie vakken volgt in plaats van twee. Geen geschuif en gepuzzel dus! 
  • Beste van 2 werelden combineren en aanvullen met keuzevakken die passen bij jouw persoonlijke interesse. Zo kan je zelf invulling geven aan je dubbele bachelor en jouw studiepad. 

Studie in Cijfers

Wil je deze studies vergelijken met het landelijk gemiddelde van deze opleidingen? Bekijk de resultaten van Studie in Cijfers: Informatica en Informatiekunde. Bron: Studiekeuze123

In het kort

Diploma: 
BSc (Bachelor of Science)
Voertaal: 
Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2024-2025): € 2.530

Instellingstarief 2024-2025: € 14.128 (EU), € 16.034 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Matching
Croho code: 
56978, 56842
Brochure: 
Brochure aanvragen