Extra uitdaging

Ben je een gemotiveerde student die meer wil? Dan kun je een honoursprogramma volgen en/of het dubbele bachelor programma Informatica en Informatiekunde. Met het dubbele bachelorprogramma behaal je twee diploma's in drie jaar. 

Dubbele bachelor

Bij het dubbele bachelorprogramma Informatica en Informatiekunde word je opgeleid tot een brede professional die zowel software ontwikkelt als zorgt voor de uitrol hiervan binnen een organisatie. Tijdens deze uitrol staat de eindgebruiker centraal. Dus vind jij beide richtingen interessant en kun je het aan? Kies dan niet, maar combineer!

Honoursprogramma

Een honoursprogramma biedt extra uitdaging en volg je vanaf het eerste jaar tot en met het einde van je bachelor. Het bestaat in totaal uit 45 studiepunten, waarvan 15 bovenop je reguliere 180. We bieden je met verdiepende en verbredende activiteiten extra mogelijkheden om meer uit je studie te halen. ‘Verdiepend’ omdat je een uitgebreider bacheloronderzoek doet. ‘Verbredend’ omdat je ook activiteiten buiten de Informatiekunde om kunt doen samen met andere bètastudenten in de 'Science Honours Academy'.

Wat ga ik doen als honoursstudent?

Je volgt bijvoorbeeld discussiebijeenkomsten over (populair) wetenschappelijke boeken en artikelen, je loopt mee in een onderzoeksgroep en je neemt deel aan interdisciplinaire honoursactiviteiten in de Science Honours Academy. In de onderstaande video vertellen studenten van de Science Honours Academy hun verhaal.

Wat levert het mij op?

Honoursonderwijs volg je omdat je graag meer uit je studie wilt halen. Het is leuk en leerzaam om dit samen met gelijkgestemde studenten te doen. En voor later staat het natuurlijk goed op je cv. Je hebt zo een streepje voor bij het solliciteren naar een baan. Na afronding ontvang je een officieel honourscertificaat en een -aantekening in het Internationaal Diploma Supplement.

Is honoursonderwijs iets voor mij?

Herken je jezelf in een aantal van onderstaande aspecten? Dan is het honoursprogramma wellicht wat voor jou.

  • Je bent gemotiveerd om het beste uit jezelf en uit je studie te halen.
  • Je hebt een kritische en nieuwsgierige houding.
  • Je wilt graag alles heel precies weten en uitzoeken.
  • Je hebt gemiddeld een hoog cijfer op het vwo.

Hoe meld ik me aan voor het honoursprogramma?

Als je bent toegelaten tot de opleiding word je na afloop van de eerste twee perioden uitgenodigd om naar een plek in het honoursprogramma te solliciteren. Selectie vindt plaats op basis van jouw cijfers uit deze periode, jouw motivatiebrief, jouw curriculum vitae en jouw sollicitatiegesprek met de honourscoördinator.

Eerdere deelname als scholier aan het U-Talent Academy programma is een pré.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud of de toelating tot het honoursprogramma, neem dan contact op met honourscoördinator Ioanna Lykourentzou.