Ervaar de opleiding

Lijkt Informatiekunde je een interessante opleiding en wil je meer weten? Op deze pagina vind je informatie over de manieren waarop je ons beter kunt leren kennen. Bezoek onze Bachelor Open Dag of loop een dagje mee tijdens een van onze meeloopdagen. Ook vind je op deze pagina de ervaringen van studenten én oud-studenten met de opleiding.

Bachelor Open Dag

Bekijk de aftermovie (vlogstijl) van de Bachelor Open Dagen.

Meld je aan voor presentaties en maak kennis met de bacheloropleiding(en) van jouw interesse. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je vragen voor te leggen aan studenten, docenten en studieadviseurs. 

Voorlichtingsaanbod

  • Voorlichtingen van bacheloropleidingen: algemene en/of verdiepende sessies. Bij verdiepende sessies kun je denken aan een themapresentatie, minicollege of labtour.
  • Informatiemarkt waar je persoonlijk contact hebt met studenten, docenten en studieadviseurs: stel je vragen over de opleidingen van jouw interesse, je studiekeuze en het Utrechtse studentenleven.
  • Veel extra activiteiten: maak kennis en ontdek wat de Universiteit Utrecht nog meer te bieden heeft.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn op vrijdag 15 november en zaterdag 16 november (beide dagen op locatie).

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Meeloopdag

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed kunt oriënteren, hebben we een (online) meeloopdag ontwikkeld. Je volgt samen met andere studiekiezers een hoor- en/of minicollege, een (computer)practicum en staan studentvoorlichter Lisa van Dijk en de studieadviseurs voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Wanneer

De data voor de eerstvolgende meeloopdagen zijn:

InformatiekundeDubbele bachelor Informatica / Informatiekunde
  • najaar 2024
  • voorjaar 2025

Aanmelden

Je kunt je tot één week voor de meeloopdag aanmelden. Als je je na de sluitingsdatum aanmeldt, kom je op de reservelijst terecht. 

Aanmelden Informatiekunde
Aanmelden Informatica en Informatiekunde

Meer informatie 

Neem contact op met de coördinator meeloopdagen Lisa van Dijk

Science Behind the Scenes

Benieuwd aan welke projecten studenten werken tijdens hun opleiding?

Lees meer over studenten projecten

Luister onze podcast

Vind je de IT-sector interessant maar weet je niet welke studie het beste bij jou past? Dat is niet raar, want deze sector is ook enorm breed. Om jou goed te helpen bij het maken van een keuze, bespreken de studenten Joris, Teun, Tieke en Victor een aantal thema’s binnen het IT-vakgebied. Ook vertellen ze welk aspect van IT je oppakt met welke studie.

YouTube
Soundcloud
Spotify
Google Podcast
Apple Podcast

Ervaringen