Unlock Your Creativity With Design Thinking Workshop

tot

Design Thinking is een methode om problemen op een mensgerichte, creatieve en innovatieve manier op te lossen - in het bedrijfsleven, in de maatschappij en in ons dagelijks leven. Onze workshopserie over Design Thinking belicht de belangrijkste onderdelen van deze methode. Elke workshop in deze serie kan onafhankelijk van elkaar of op volgorde worden bezocht. Door ze op volgorde te bezoeken, krijg je een compleet beeld van Design Thinking.

Creativiteit uit zich op verschillende manieren. Zoals die keer dat je ontdekte dat je gedroogd koffiedik kunt gebruiken als lichaamsscrub of als meststof voor planten. Of dat je een dichte pistache kunt openen met de schil van een pistache die je al hebt gegeten. Het leggen van nieuwe verbindingen op nieuwe manieren kan je helpen om oplossingen te vinden in je zowel je dagelijkse als je professionele leven, en zorgt ervoor dat je daarbij ook meer plezier hebt. Leer hoe Design Thinking je stimuleert om je eigen creativiteit te ontdekken en leer outside-the-box denken.

Binnen Design Thinking is er een altijd het “aha” moment waarop alles een mogelijkheid wordt. Dit is tijdens het moment van ideevorming, waarbij creativiteit wordt gestimuleerd en je uitgedaagd wordt om zoveel mogelijk ideeën te produceren. Het doorbreken van standaard denkpatronen helpt bij het vinden van passende en innovatieve oplossingen voor problemen. Daarnaast is het is ook gewoon heel leuk!

In deze 1,5 uur durende workshop dagen we je uit om je verbeelding te gebruiken en een nieuwe manier van denken uit te proberen. Je kunt dit toepassen om nieuwe invalshoeken te vinden voor elk idee en meer uit je volgende brainstormsessie te halen.

Meld je aan voor deze workshop

Denk Outside The Box!

Voor wie?

Elke UU-student die meer wil leren! Er is geen voorkennis of voorbereiding nodig. De workshop is gratis, maar we verwachten wel dat je komt opdagen en deelneemt als je je hebt ingeschreven. De voertaal van deze workshop is Engels, tenzij er alleen Nederlandstalige deelnemers aanwezig zijn.

Deze workshop wordt gegeven door Anne van Ewijk, Entrepreneurship docent & Design Thinking expert.

Onze workshopreeks over Design Thinking bestaat uit:

  1. Try Design Thinking  
  2. Unlock Your Creativity With Design Thinking 
  3. Prototype And Test In Design Thinking

Het UU Centre for Entrepreneurship organiseert workshops rondom vaardigheden die waardevol zijn in elke situatie waarin ideeën moeten worden omgezet in actie - of je nu geïnteresseerd bent in ondernemerschap of gewoon op zoek bent naar persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Botanische Tuinen, Budapestlaan 17 (Educatief lab)
Entree
Gratis
Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier.