Try Design Thinking Workshop

tot

Design Thinking is een methode om problemen op een mensgerichte, creatieve en innovatieve manier op te lossen - in het bedrijfsleven, in de maatschappij en in ons dagelijks leven. Onze workshopserie over Design Thinking belicht de belangrijkste onderdelen van deze methode. Elke workshop in deze serie kan onafhankelijk van elkaar of in volgorde worden bezocht. Door de hele reeks te bezoeken in de juiste volgorde, krijg je een compleet beeld van Design Thinking.

Lees je de handleiding voordat je je nieuwe meubels in elkaar zet? Of bekijk je op zijn minst de afbeelding voordat je aan de slag gaat? Het is handig om eerst te begrijpen waar je aan werkt voordat je zomaar begint. Helemaal wanneer je te maken hebt met andere mensen en niet met meubels. Kom en leer hoe je Design Thinking kunt toepassen om beter grip te krijgen op elke creatieve taak.

Omdat het zijn oorsprong vindt in de ontwerpindustrie, levert Design Thinking vaak uitstekende creatieve resultaten op. Maar waar begin je? Voor een geweldig ontwerp is het essentieel om de gebruiker echt te begrijpen. In deze workshop van anderhalf uur richten we ons op het belang van empathie. Waarom moet je empathie tonen voor betere ontwerpresultaten? Is het iets wat je kunt oefenen? (Ja!)

Design Thinking zal de manier waarop je naar je omgeving kijkt veranderen. Na deze workshop heb je een basisbegrip van de Design Thinking methode. Met een open geest ben je veel bewuster van de vele mogelijkheden voor (creatieve) projecten die zich overal om je heen begeven, en waar je dus iets mee kunt doen (als je wilt natuurlijk).

Meld je aan voor deze workshop

Voor wie?

Elke UU-student die meer wil leren! Er is geen voorkennis of voorbereiding nodig. De workshop is gratis, maar we verwachten wel dat je komt opdagen en deelneemt als je je hebt ingeschreven. De voertaal van deze workshop is Engels, tenzij er alleen Nederlandstalige deelnemers aanwezig zijn.

Deze workshop wordt gegeven door Anne van Ewijk, Entrepreneurship docent & Design Thinking expert.

Onze workshopreeks over Design Thinking bestaat uit:

  1. Try Design Thinking 
  2. Unlock Your Creativity With Design Thinking 
  3. Prototype And Test In Design Thinking 

Het UU Centre for Entrepreneurship organiseert workshops rondom vaardigheden die waardevol zijn in elke situatie waarin ideeën moeten worden omgezet in actie - of je nu geïnteresseerd bent in ondernemerschap of gewoon op zoek bent naar persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
UtrechtInc (Padualaan 8)
Entree
Gratis
Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier.