Bouwstenen voor succesvol onderwijs aan leerlingen met een niet-Nederlandstalige achtergrond

PO Matinee Café

tot
Kleuter houdt een handvol gekleurde krijtjes vast

Heb jij te maken met leerlingen die het Nederlands niet (volledig) beheersen? En wil jij meer inzicht in passende ondersteuning voor deze leerlingen? Meld je dan aan voor dit online PO Matinee Café op donderdag 30 mei 2024. Deelname is gratis.

Tegenwoordig krijgt bijna iedere leerkracht te maken met leerlingen die het Nederlands niet (voldoende) beheersen. Ook in de regio Brainport Eindhoven is een grote toestroom van expats, vluchtelingen en arbeidsmigranten. Het afgelopen jaar voerde Onderwijsadvies & Training een onderzoek uit in deze regio waarbij gekeken werd naar de huidige situatie in het onderwijs aan leerlingen met een niet-Nederlandstalige achtergrond. Daarnaast werden er (inter)nationale en regionale good practices onderzocht, die inspiratie kunnen bieden voor anderen. 

In dit matinee café geven we een korte samenvatting van de inzichten uit het onderzoek. Aan de hand van de geformuleerde bouwstenen voor succesvol (taal)onderwijs voor deze leerlingen, gaan we in gesprek over wat jij kunt doen op jouw school of in jouw klas.  

Wat is een Matinee Café?

De online Matinee Cafés zijn ontmoetingsplekken waar actuele thema’s aan bod komen op het gebied van onderwijsonderzoek in het basisonderwijs. De bijeenkomsten zijn met name interessant voor leerkrachten, schoolleiders, studenten/docenten van de pabo, vrijwilligers en onderzoekers. Lees meer over de Matinee Café's

Meld je aan voor 30 mei

Meld je hier aan
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd