Nieuws Geowetenschappen

dinsdag 20 februari 2018
Negen van de zeventien Utrechtse studenten die afgelopen week deelnamen aan de Model United Nations in Harvard hebben een prijs hebben gewonnen.
Straat van Gibraltar. Beeld: NASA
maandag 19 februari 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een verrassend nieuw beeld gekregen van de oorzaak van aardbevingen in het gebied rond de Straat van Gibraltar.
vrijdag 16 februari 2018
Philippart gaat onderzoek doen naar de oorzaken van de wereldwijde verschillen in productiviteit van mariene kustgebieden.
woensdag 7 februari 2018
Het beëindigen van subsidies op fossiele brandstoffen heeft een relatief kleine impact op de broeikasgasuitstoot, stellen Utrechtse onderzoekers in Nature.
Niko Wanders
dinsdag 6 februari 2018
Droogte-expert Niko Wanders van de Universiteit Utrecht wijt het aan het gebrek aan regen in ZUid-Afrika door o.a. de sterke El Niño van de afgelopen jaren.