Nieuws Geowetenschappen

vrijdag 16 juni 2017
Boekpresentatie 'Olivijn, de steen der wijzen', een boek van prof.dr. Olaf Schuiling over olivijn als methode om CO2 weg te vangen.
woensdag 7 juni 2017
Milieuonderzoeker Jetske Vaas en aardwetenschapper Margot Cramwinckel van de Universiteit Utrecht bloggen voor wetenschapsplatform NemoKennislink.
donderdag 1 juni 2017
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Deltares brachten met een nieuw 3D-model in kaart waar de bodem van de Mekongdelta daalt door grondwateronttrekking.
Globe in hand
donderdag 1 juni 2017
Innovatiewetenschapper Andrea Herrmann en aardwetenschapper Laura Cobden krijgen beiden van NWO een onderzoekssubsidie van maximaal 800.000 euro.
donderdag 1 juni 2017
Het was 230 mln jaar geleden warm en droog maar vulkanen en methaanuitstoot veroorzaakten één extreem natte periode, concluderen oa Utrechtse wetenschappers.