Faculteit Bètawetenschappen

Nieuws Bètawetenschappen

Anna Akhmanova en onderzoekers (foto: Rafael-Philippen - NWO)
vrijdag 15 juni 2018
Anna Akhmanova ontvangt een NWO-Spinozapremie. Judith Klumperman, Marvin Tanenbaum, Gijsje Koenderink, Kai Jiang en Albert Heck lichten toe waarom.
Anna Akhmanova en onderzoekers (foto: Rafael-Philippen - NWO)
vrijdag 15 juni 2018
Interview met Anna Akhmanova naar aanleiding van de toekenning van een NWO-Spinozapremie
Unusual iceberg at Rothera Research Station, Antarctic Peninsula (Andrew Shepherd, University of Leeds)
woensdag 13 juni 2018
Antarctica vesliest steeds sneller steeds meer ijs, blijkt uit een Nature-publicatie van onder meer IMAU-onderzoekers.
donderdag 7 juni 2018
Resistente cellen van een bepaald type kanker verweren zich tegen chemotherapie door hun voedingsstoffen op een andere manier te gebruiken.
vrijdag 1 juni 2018
Eén op de vijf Nederlanders slaapt slecht. Vanaf vandaag is een app tegen slaapproblemen op de markt waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond.