Studenten

Als student Farmacie kun je op verschillende manieren bij UPPER aan de slag.

Onderzoeksproject

Je kunt bij UPPER als onderzoeksproject een farmaceutisch praktijkonderzoek doen. Bij dit onderzoek is de vraagstelling gerelateerd aan de farmaceutische beroepspraktijk in openbare apotheken en ziekenhuisapotheken, en zijn de onderzoeksgegevens afkomstig uit apotheken. UPPER heeft al veel onderzoek uitgevoerd in de farmaceutische praktijk (zie publicaties). Als je bij UPPER een onderzoek doet, pas je je wetenschappelijke kennis en ervaring toe bij maatschappelijk relevant praktijkonderzoek.

Heb je interesse om voor je onderzoeksproject een praktijkonderzoek bij UPPER te doen? Kijk dan op de pagina Onderzoeksproject bij UPPER. Voor overige onderzoeksprojecten bij Farmacie, zie Blackboard.
NB: UPPER ondersteunt geen onderzoeksprojecten in het buitenland.

Keuzecursussen

UPPER coördineert voor de master Farmacie de keuzecursus MA211 Farmaceutisch Praktijkonderzoek, die loopt in periode 1.2. Tijdens deze cursus wordt in groepjes een kwalitatief praktijkonderzoek opgezet, uitgevoerd en gerapporteerd.
Ook coördineert UPPER de bachelor Farmacie keuzecursus BA215 Leren van de patiënt, die loopt in periode 4. In deze cursus wordt ingegaan op de impact van de aandoening en medicamenteuze behandeling op de individuele patiënt; hierbij wordt gekeken naar de gezondheidsverschillen tussen patiënten en mogelijkheden voor ondersteuning en interventies vanuit de apotheek.

Praktijkstage/coschappen

UPPER coördineert de praktijkstages oude stijl in jaar 6 en de coschappen in het nieuwe curriculum van de master. Lees meer over de coschappen.