Studenten

Als student Farmacie kun je op verschillende manieren met UPPER samenwerken.

Onderzoeksproject

Je kunt bij UPPER als onderzoeksproject een farmaceutisch praktijkonderzoek doen. Bij dit onderzoek is de vraagstelling gerelateerd aan de farmaceutische beroepspraktijk in openbare apotheken en ziekenhuisapotheken, en zijn de onderzoeksgegevens afkomstig uit apotheken. UPPER heeft al veel onderzoek uitgevoerd in de farmaceutische praktijk (zie publicaties). Als je bij UPPER een onderzoek doet, pas je je wetenschappelijke kennis en ervaring toe bij maatschappelijk relevant praktijkonderzoek.

Wil je graag een master praktijkonderzoekproject bij UPPER doen? Dan kun je een email sturen naar UPPER (met CV, motivatie en de periode waarin je een onderzoeksproject wilt doen). Wij nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek en het toelichten van de verschillende opties.

UPPER ondersteunt geen onderzoeksprojecten in het buitenland.
Voor overige master onderzoeksprojecten bij Farmacie kun je kijken op Blackboard bij MA203 Onderzoeksproject.

Keuzecursussen

Farmaceutisch praktijkonderzoek

UPPER coördineert voor de master Farmacie de keuzecursus MA211 Farmaceutisch praktijkonderzoek, die loopt in periode 1.2. Tijdens deze cursus wordt in groepjes onder begeleiding een praktijkonderzoek opgezet, uitgevoerd en gerapporteerd.

Leren van de patiënt

Ook coördineert UPPER de bachelor Farmacie keuzecursus BA215 Leren van de patiënt, die loopt in periode 4. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de impact van de aandoening en medicamenteuze behandeling op de individuele patiënt en mogelijkheden voor ondersteuning en interventies vanuit de apotheek. Studenten gaan in groepjes aan de slag om een voorlichtingsproduct voor een specifieke patiëntengroep te maken voor een externe opdrachtgever (zorgverlener). Daarnaast komen studenten in contact met ouderen bij het Maatjestraject.

Coschappen

UPPER coördineert de coschappen in de master Farmacie. Lees meer over de coschappen.