Publicaties

Digitale nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief van UPPER verschijnt tussen de 6 en 8 keer per jaar. Met de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste activiteiten van UPPER op het gebied van onderzoek, onderwijs en de coschappen.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Onderzoekspublicaties

In het overzicht van wetenschappelijke publicaties en vakpublicaties kunt u lezen over het afgeronde onderzoek van UPPER.

Gezondheidsvaardigheden

UPPER heeft verschillende onderzoeken gedaan rond gezondheidsvaardigheden in de apotheek (zie links naast of onder deze tekst). Daarmee zijn een aantal producten ontwikkeld die apotheekmedewerkers kunnen ondersteunen bij het begeleiden van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.

In het boekje Geneesmiddelengebruik en gezondheidsvaardigheden staan tips en voorbeelden die apotheekmedewerkers in de apotheek kunnen gebruiken om patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden de juiste ondersteuning te bieden.

UPPER en NIVEL hebben de RALPH gesprekshandleiding ontwikkeld. Dit is een praktische tool die bestaat uit een aantal vragen die als gespreksleidraad kunnen dienen, zodat het apotheekteam meer inzicht kan krijgen in de gezondheidsvaardigheden van een patiënt en de specifieke vlakken waarop zich eventuele problemen bevinden. Indien nodig kan de begeleiding en informatievoorziening vanuit de apotheek hierop aangepast worden