Oproep: UYA Purple Crocodile Award*

Kun jij een mooi initiatief bedenken dat jouw werkdruk heeft verlaagd? Een nieuwe manier van werken waardoor jij en je collega's tijd vrijmaken? Is er iets of iemand dat je werk regelmatig gemakkelijker maakt, maar dat onvoldoende erkenning krijgt? Dan kun jij ze nomineren voor de nieuwe Purple Crocodile Award!

De Purple Crocodile Award is in het leven geroepen door de Utrecht Young Academy om de ongeziene helden van de UU te erkennen die, vaak achter de schermen, werken aan het verminderen van de administratieve lasten waar we allemaal mee te maken hebben.

Klik hier voor meer informatie over hoe je iets of iemand kunt nomineren die jouw professionele leven gemakkelijker heeft gemaakt!

Denk aan de computersystemen die zijn gebouwd om administratieve taken te automatiseren, leermiddelen die zijn ontwikkeld om het leren te verbeteren en leraren te ontlasten, en de creatieve manieren die zijn gevonden om administratieve processen te vereenvoudigen. Denk aan de mensen die achter de schermen werken om het leven van iedereen op de universiteit makkelijker te maken, zodat er meer tijd kan worden besteed aan onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg en maatschappelijke impact.

Omdat veel van deze activiteiten achter de schermen plaatsvinden, worden ze zelden publiekelijk erkend en beloond. Het niet erkennen van deze initiatieven is niet alleen jammer vanuit het perspectief van Erkennen & Waarderen, maar betekent ook dat goede initiatieven niet altijd gedeeld worden tussen faculteiten.

Met de Purple Crocodile Award biedt de Utrecht Young Academy de mogelijkheid om dit soort initiatieven onder de aandacht te brengen. De prijs bestaat uit een publiekelijk toegekende onderscheiding en een kleine geldprijs die kan worden besteed aan initiatieven die de teamgeest van de winnende mensen nog verder versterken.

*Deze prijs is vernoemd naar een beroemde tv-reclame in Nederland in de jaren 2000, waarin een moeder wordt gedwongen een belachelijk uitgebreid formulier in te vullen, simpelweg om de grote opgeblazen paarse krokodil van haar dochter uit de ‘gevonden voorwerpen' te halen van een zwembad. Deze prijs is bedoeld om degenen die binnen onze organisatie tegen deze krokodillen vechten te eren.