Subsidieaanvragen

Ter stimulering van ongebruikelijke samenwerkingen heeft CUCo twee subsidieregelingen opgezet: de Spark Grant en de Unusual Collaborations Grant. Deze subsidies zijn ontworpen om i. ongebruikelijke samenwerkingen te verkennen en ii. ongebruikelijke samenwerkingen uit te voeren. Voorafgaand aan de Spark Grant is er nu een training voor onderzoekers in het begin of midden van hun carrière, om hun interdisciplinaire vaardigheden te vergroten. Deze vaardigheden vormen de basis voor een toekomstige ongebruikelijke samenwerking.

Spark grants zijn bedoeld om interdisciplinaire en ongebruikelijke samenwerkingen te stimuleren om zo maatschappelijke uitdagingen aan te kaarten. Deze subsidies doen dit door initiële financiële ondersteuning te bieden om een projectteam op te zetten waarmee het potentieel van een idee onderzocht kan worden, en/of om te testen of het idee verder ontwikkeld kan worden tot een projectaanvraag. Dit kan voor een Unusual Collaborations Grant of een andere subsidieregeling zijn. Spark grants zijn daardoor een laagdrempelige stimulans voor onderzoekers om zich te verbinden met anderen buiten hun vakgebied, om samenwerking rondom een onderzoeksidee te initiëren, om kennis en best-practices te delen, en om samen iets te ontwikkelen.

Unusual Collaborations Grants zijn bedoeld om een idee of project verder te brengen door out-of-the-box, interdisciplinair onderzoek met maatschappelijke relevantie mogelijk te maken. Naast onderzoeks-ideeën mogen voorstellen ook gaan over het opzetten van een platform, Centre of Excellence, hub, etc. Een Unusual Collaborations (UCo) grant biedt financiering voor een jaar, met het idee dat het project na de initiële financieringsperiode van UCo verder gaat, bijvoorbeeld met behulp van financiering elders. UCo grants worden toegekend op uitnodigingsbasis, aangezien deze voorgegaan moeten zijn door een Spark Grant.

Wil jij ongebruikelijk zijn?

Bezoek onze website om meer te lezen over oproepen voor subsidieaanvragen en mogelijkheden om mee te doen. Contacteer hello@unusualcollaborations.com om deel te nemen aan het actieve netwerk van de alliantie en om via de mailinglijst informatie te ontvangen over komende activiteiten van het Centre for Unusual Collaborations. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CUCo-team via hello@unusualcollaborations.com, of neem contact op met Ayoub Bagheri of Inge Stegeman.

 

Centre for Unusual Collaborations