Nieuws gerelateerd aan het Netherlands Institute of Human Rights (SIM).

Alexandra Timmer
1 augustus 2017
Dr. Alexandra Timmer (SIM) krijgt een Veni-subsidie voor haar onderzoek naar onrechtvaardigheid binnen Europa op het gebied van gender.
Antoine Buyse
18 juli 2017
Antoine Buyse: "Ik denk dat deze trend een soort wake-up call is."
29 juni 2017
Utrechtse onderzoeker Qinxuan Peng (departement rechtsgeleerdheid) brengt mensenrechten in kaart van Chinese vrouwelijke arbeidsmigranten.
logo Rechten Mens
29 mei 2017
Het College voor de Rechten van de Mens biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.
2 mei 2017
Antoine Buyse (Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten) is gekozen tot vice-voorzitter van de Association of Human Rights Institutes (AHRI).
30 maart 2017
Op 29 maart 2017 sprak mr. dr. Janneke Gerards haar oratie uit.
18 januari 2017
De eerste hoogleraar mensenrechteneducatie in Nederland wordt Felisa Tibbitts.
15 december 2015
Sosa wint de prijs voor haar onderzoek naar geweld tegen vrouwen. Aan de prijs is een geldbedrag van €1500 verbonden.
Ondertekenen samenwerking SIM en College voor de Rechten van de Mens
2 november 2015
Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) van de Universiteit Utrecht gaat intensiever samenwerken met het College voor de Rechten van de Mens.
REBO/RGL Team Telders International Law Moot Court 2015
30 maart 2015
Op maandag 23 maart heeft het team van de Universiteit Utrecht de nationale ronde gewonnen van de 2015 Telders International Law Moot Court Competition.