Nieuws SIM

Nieuws gerelateerd aan het Netherlands Institute of Human Rights (SIM).

Dunja Mijatovic
28 mei 2019
De lezing van Mijatovic aan de Universiteit Utrecht heeft als titel: Van vijandigheid tot verzoening: hoe maak je mensenrechten relevant voor iedereen?
24 april 2019
Het College voor de Rechten van de Mens biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.
Cover NQHR
28 februari 2019
Het NQHR, een dubbelblind, peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift over mensenrechten, nodigt inzendingen uit voor publicatie in 2019 en 2020.
Nieuwsbrief, newsletter
18 februari 2019
Het belangrijkste nieuws van onderzoekers, verbonden aan het SIM, plus aankondigingen van nieuwe SIM evenementen, winter 2019 editie van de nieuwsbrief.
Mannen met laptops
13 februari 2019
Algoritmes bepalen in toenemende mate ons leven. Vier sprekers uit wetenschap en praktijk belichten ethiek, technologie en de rol van het recht.
12 februari 2019
Dr. Tibbitts' onderwijs richt zich op het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, met aandacht voor vrouwenrechten.
boek eduardo arenas catalan
5 februari 2019
De jury prijst het belang van het onderzoek en de innovatieve benadering van het onderwerp door Dr. Eduardo Arenas Catalán.
Gender
8 januari 2019
Deze speciale editie gaat over de effecten van genderregistratie en de mogelijkheden om dit gebruik te schrappen. Deadline voor indienen: 4 februari 2019.
Interesse-ontwikkeling van studenten
28 november 2018
De masteropleiding biedt een actie- en beleidsgerichte benadering van mensenrechten en combineert juridische, politieke, historische en andere perspectieven.
8 november 2018
Ze kreeg de prijs voor haar masterscriptie over Mensenrechten en klimaatverandering.