Nieuws SIM

Nieuws gerelateerd aan het Netherlands Institute of Human Rights (SIM).

8 november 2018
Ze kreeg de prijs voor haar masterscriptie over Mensenrechten en klimaatverandering.
This course was developed by Antoine Buyse, Janneke Gerards and Paulien de Morree of Utrecht Law School
23 oktober 2018
Deze MOOC (Massive Online Open Course) is gratis en bedoeld voor iedereen die interesse heeft in mensenrechten en het idee van een open samenleving.
Nieuwsbrief, newsletter
11 oktober 2018
Het belangrijkste nieuws van onderzoekers, verbonden aan het SIM, plus aankondigingen van nieuwe SIM evenementen, herfst 2018 editie van de nieuwsbrief.
Montaigne workshop Straatsburg
2 oktober 2018
Janneke Gerards en Antoine Buyse hebben een workshop mee-georganiseerd bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.
Netherlands Quarterly of Human Rights
30 augustus 2018
Als assistent redacteur ondersteun je de hoofdredacteur van The Netherlands Quarterly of Human Rights (NQHR).
Vrouw tegen neon achtergrond
28 augustus 2018
Hoe neutraal is een besluit dat door een algoritme wordt gestuurd? De onderzoekers van het rapport "Algoritmes en grondrechten" leggen de knelpunten uit.
Agnes Callamard, VN-rapporteur
22 augustus 2018
Deze lezing onderzoekt de implicaties van aansprakelijkheid en bescherming van het opkomende internationale wettelijke systeem voor terrorismebestrijding.
Aretha Franklin (1968), foto rechts (2009). Bron: Wikimedia
20 augustus 2018
Geert Buelens vertelt in HP/De Tijd over de invloed van Aretha Franklin's muziek tijdens de burgerrechtenbeweging van de jaren '60.
Samar Badawi (midden) met Michelle Obama (links) en Hillary Clinton (rechts) bij de 2012 International Women of Courage Awards. Bron: Wikimedia
20 augustus 2018
Joas Wagemakers bespreekt de felle reactie van Saoedi-Arabië na kritiek van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken.
Daphina Misiedjan
25 juli 2018
Het droge weer dwingt ons om zorgvuldiger te zijn met water. De mens heeft recht op water, de natuur heeft dat óók. Daphina Misiedjan weegt die belangen af.