Nieuws SIM

Nieuws gerelateerd aan het Netherlands Institute of Human Rights (SIM).

8 oktober 2019
SIM-nieuwsbrief najaar 2019, met het belangrijkste nieuws van SIM-onderzoekers plus aankondigingen van nieuwe evenementen.
Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
17 juli 2019
Dr. Katharine Fortin (SIM) heeft een VENI-subsidie ontvangen van NWO voor haar onderzoeksproject ‘Les Liaisons Dangereuses.
Hong Kong 1 July Protests
24 juni 2019
Op 18 juni verscheen een opiniestuk van Antoine Buyse over de protesten in Sudan en Hong Kong in The Guardian.
20 juni 2019
Het belangrijkste nieuws van onderzoekers, verbonden aan het SIM, plus aankondigingen van nieuwe SIM evenementen, zomer 2019 editie van de nieuwsbrief.
Dunja Mijatovic
28 mei 2019
De lezing van Mijatovic aan de Universiteit Utrecht heeft als titel: Van vijandigheid tot verzoening: hoe maak je mensenrechten relevant voor iedereen?
24 april 2019
Het College voor de Rechten van de Mens biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.
Cover NQHR
28 februari 2019
Het NQHR, een dubbelblind, peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift over mensenrechten, nodigt inzendingen uit voor publicatie in 2019 en 2020.
18 februari 2019
Het belangrijkste nieuws van onderzoekers, verbonden aan het SIM, plus aankondigingen van nieuwe SIM evenementen, winter 2019 editie van de nieuwsbrief.
Mannen met laptops
13 februari 2019
Algoritmes bepalen in toenemende mate ons leven. Vier sprekers uit wetenschap en praktijk belichten ethiek, technologie en de rol van het recht.
12 februari 2019
Dr. Tibbitts' onderwijs richt zich op het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, met aandacht voor vrouwenrechten.