Scriptieprijs JBL&G voor Kirsten Maes

Vrijdag 17 juni 2016 ontving Kirsten Maes de eerste Scriptieprijs van JBL&G. Bij de onderscheiding hoorde een geldbedrag van 1000 euro.

 Kirsten Maes wint Scriptieprijs JBL&G

De scriptieprijs is in het leven geroepen door JBL&G (Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht) om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van letselschade te stimuleren. De jury bestond uit Jurriaan Goudkuil (letselschadejurist bij JBL&G en tweede Best Graduates Law), Yvonne Hooijenga (oprichter JBL&G) en Steffy Roos du Maine (eigenaar JBL&G). 

De jury selecteerde Kirstens scriptie De zorgplicht van secundaire, private partijen omdat het "een zeer interessant en wellicht onderbelicht onderwerp betreft. Daarnaast is Kirsten’s scriptie sterk en goed geschreven met een heldere onderbouwing en een goede afbakening."

Kirsten Maes rondde in 2015 de master Privaatrecht af en is buitenpromovendus is bij het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL). Eerder deze maand ontving zij ook al de Scriptieprijs van Stichting Beer impuls, samen met het Molengraaff Instituut van Rechtsgeleerdheid.

Meer informatie
Scriptieprijs JBL&G