Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

Nieuws

23 mei 2016
Ook studente Rechtsgeleerdheid Mira Mameli gaat naar Washington om de resultaten van de campagne te presenteren.
Annetje Ottow
19 mei 2016
Annetje Ottow is door DNB en de AFM benoemd om een externe evaluatiecommissie op het gebied van bestuurstoezicht te leiden.
Fairtrade coffee
4 mei 2016
Onder leiding van Liesbeth Enneking onderzochten wetenschappers van de Universiteit Utrecht de zorgplichten van Nederlandse bedrijven op het gebied van IMVO.
RSS

Agenda

1
jun
1 juni 2016 12:30 - 17:00
Op 1 juni is het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2016 - Effectief Toezicht: Transparantie & Verantwoording'.
1
jun
1 juni 2016 16:15 - 17:15
Afscheidscollege van Prof.dr. I. Weijers, Bijzonder hoogleraar in de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid