Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Rechtsgeleerdheid

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Deze lijfspreuk is al zo oud als de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid zelf: bijna 380 jaar.

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Ons onderwijsaanbod bestaat uit een breed opgezette bachelor rechtsgeleerdheid en specialistische masters die worden aangeboden door gerenommeerde juristen. Rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft de grootste, internationale studentenuitwisseling van Nederland. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Nieuws

Linda Senden bij Nieuwsuur
10 februari 2016
In Nieuwsuur op 7 februari gaf prof. mr. Linda Senden haar mening over het referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne.
Michiel Luchtman
8 februari 2016
Michiel Luchtman is per 1 februari 2016 benoemd als hoogleraar Transnationale rechtshandhaving en fundamentele rechten bij de afdeling Strafrecht.
Elisabetta Manunza en Chris Jansen
8 februari 2016
Congres van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam onder leiding van prof. mr. Elisabetta Manunza en prof. mr. Chris Jansen.
RSS

Agenda

12
feb
12 februari 2016 12:45 -
Op vrijdag 12 februari verdedigt promovendus Stanislaw Tosza zijn dissertatie in het Academiegebouw
16
feb
16 februari 2016 10:30 -
Op dinsdag 16 februari verdedigt promovenda Katinka van de Ven haar proefschrift in het Academiegebouw.
18
feb
18 februari 2016 19:00 -
Bijeenkomsten over de vluchtelingencrisis. Georganiseerd door Dr. H. van Eijken en P. Phoa i.s.m. onderzoeksprogramma’s Institutions & RENFORCE.
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid