Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

Nieuws

Fairtrade coffee
4 mei 2016
Onder leiding van Liesbeth Enneking onderzochten wetenschappers van de Universiteit Utrecht de zorgplichten van Nederlandse bedrijven op het gebied van IMVO.
19 april 2016
Hoe kan het stedelijke overstromingsrisico worden beheerst? Het STAR-FLOOD team ontwikkelde een stapsgewijze aanpak.
7 april 2016
Van zaterdag 9 april t/m dinsdag 12 april zal Nobelprijswinnaar Prof. Muhammad Yunus een bezoek brengen aan Utrecht.
RSS

Agenda

13
mei
13 mei 2016 14:00 - 15:30
Mr. dr. Liesbeth Enneking houdt een openbare rede in het kader van haar aanstelling als houder van de TPR-Wisselleerstoel 2015-2016 aan de KU Leuven.
20
mei
20 mei 2016 10:00 - 17:00
De titel van de LRM Conference 2016 is: 'Blending the Public and the Private: Privatisation of Public Law and Enforcement'.
20
mei
20 mei 2016 15:00 - 17:00
Professor Tom R. Tyler van Yale Law School zal tijdens deze lezing spreken over 'The Gap Between Facts and Values’.
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid