Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

Nieuws

15 november 2016
Kees van den Bos legt uit dat wie interviewt een wereld van verschil maakt.
UCWOSL report HWBP
7 november 2016
Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law voerde een water governance assessment uit in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Hoogleraren Rechtsgeleerdheid  Kramer en Blok
3 november 2016
Benoeming Prof. dr. Xandra Kramer tot hoogleraar Internationaal Privaatrecht en Dr. mr. Peter Blok tot hoogleraar Octrooirecht en privacy.
2 november 2016
In het Europees Parlement heeft prof. dr. Cedric Ryngaert deelgenomen aan een openbare hoorzitting over IS.
This course was developed by Antoine Buyse, Janneke Gerards and Paulien de Morree of Utrecht Law School
26 oktober 2016
Op 14 november 2016 start de Universiteit Utrecht met een Massive Open Online Course over 'Human Rights for Open Societies'.
RSS

Agenda

14
dec
14 december 2016 09:30 - 17:20
Het Centre for Information and Research on Organised Crime (CIROC) organiseert een seminar over de opsporing van georganiseerde criminaliteit.
1
feb
1 februari 2017
Tijdens het Master's Event van de Universiteit Utrecht geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting.
1
jun
1 juni 2017 09:00 - 17:00
Derde Misdaadcongres in Utrecht, over de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van en voor mensen met een geestelijke stoornis.
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid