Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Rechtsgeleerdheid

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Deze lijfspreuk is al zo oud als de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid zelf: bijna 380 jaar.

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Ons onderwijsaanbod bestaat uit een breed opgezette bachelor rechtsgeleerdheid en specialistische masters die worden aangeboden door gerenommeerde juristen. Rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft de grootste, internationale studentenuitwisseling van Nederland. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Nieuws

Ton Hol
23 september 2015
Op 18 september is prof. dr. Ton Hol, departementshoofd Rechtsgeleerdheid, verkozen tot voorzitter van de raad van decanen Rechtsgeleerdheid.
9 september 2015
Hoogleraar Internationaal Publiekrecht Cedric Ryngaert staat in de top vijf van de verkiezing van het New Scientist Wetenschapstalent 2015.
1 september 2015
Anne-Jetske was de steun en toeverlaat van een van de Utrechtse onderzoekszwaartepunten en roeide als vrijwilliger geld bij elkaar tijdens ‘Row for rights’.
RSS

Agenda

23
okt
23 oktober 2015 16:15 -
Promotie mevrouw K.M.A. Fortin (BA)
26
okt
26 oktober 2015 16:15 -
Oratie van Prof. dr. S.A. de Vries. Hoogleraar in de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie Vakgebied: EU interne-marktrecht en grondrechten
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid