Departement Rechtsgeleerdheid

Benieuwd naar morgen

Rechtsgeleerdheid

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Deze lijfspreuk is al zo oud als de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid zelf: bijna 380 jaar.

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Ons onderwijsaanbod bestaat uit een breed opgezette bachelor rechtsgeleerdheid en specialistische masters die worden aangeboden door gerenommeerde juristen. Rechtsgeleerdheid in Utrecht heeft de grootste, internationale studentenuitwisseling van Nederland. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Nieuws

Caribisch gebied
5 november 2015
De Evaluatiecommissie justitiële Rijkswetten heeft het eindverslag aangeboden aan de ministers van justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland.
Ondertekenen samenwerking SIM en College voor de Rechten van de Mens
2 november 2015
Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) van de Universiteit Utrecht gaat intensiever samenwerken met het College voor de Rechten van de Mens.
Ton Hol
23 september 2015
Op 18 september is prof. dr. Ton Hol, departementshoofd Rechtsgeleerdheid, verkozen tot voorzitter van de raad van decanen Rechtsgeleerdheid.
RSS

Agenda

2
dec
2 december 2015 19:00 -
Bijeenkomsten over de vluchtelingencrisis. Georganiseerd door Dr. H. van Eijken en P. Phoa i.s.m. onderzoeksprogramma’s Institutions & RENFORCE.
4
dec
4 december 2015 09:30 -
De Europese Kaderrichtlijn Water is sinds 2000 van kracht en staat sinds kort weer volop in de belangstelling.
4
dec
4 december 2015 15:30 -
Op 4 december 2015 verschijnt het door prof. mr. Ivo Giesen geschreven boek Beginselen van burgerlijk procesrecht in de Asser Procesrecht-reeks.
RSS

Departement Rechtsgeleerdheid