PThU verleent eredoctoraten aan Beatrice de Graaf

Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats

Prof. dr. Beatrice de Graaf ontvangt een eredoctoraat van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). De plechtigheid maakt deel uit van de viering van het tienjarig bestaan van de universiteit op 9 januari 2018 in Groningen.   

De Graaf is bekend bij een breed publiek als deskundige op het gebied van het terrorisme. Regelmatig wordt zij uitgenodigd om in de landelijke media haar mening te geven over de achtergronden van recente aanslagen. Daarbij vallen haar diepgravende en tegelijkertijd heldere analyses in positieve zin op temidden van de vaak oppervlakkige maar heel extreme meningen die in het debat over veiligheid worden verkondigd.

Haar affiniteit met geloof en kerk speelt daarin een zinvolle rol, zonder dat dit ten koste gaat van haar eigen geloofwaardigheid als wetenschapper. Zij weet bronnen uit de christelijke traditie in te zetten als creatieve voedingsbodem in grote morele dilemma's van deze tijd, aldus de PThU. In de academische wereld heeft zij een grote reputatie opgebouwd, die onder andere blijkt uit haar benoeming tot voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda in 2015. 

 

 

 

Meer informatie
PThU