Michael Kwakkelstein over Da Vinci-tentoonstelling in Beurs van Berlage

In een uitzending van RTL Late Night laat Kwakkelman enkele ontwerpen zien van Da Vinci, waaronder een duikpak. Met zijn enthousiasme voor vernieuwing maakte hij geweldige ontwerpen maar de praktische uitvoering bleef achter.

Met reproducties van zijn beroemdste kunstwerken en in hout nagebouwde uitvindingen toont een tentoonstelling van Leonardo da Vinci's werk in de Beurs van Berlage zijn genialiteit. Prof. dr. Michael Kwakkelstein (Kunstgeschiedenis) sprak in diverse media over Leonardo Da Vinci (1452-1519) en zijn werk.  

Prof. dr. Michael Kwakkelstein. Foto: Francesco Conte
Prof. dr. Michael Kwakkelstein

Leonardo da Vinci is de man die te boek staat als de meest ruimdenkende en briljante wetenschapper, kunstenaar en uitvinder. Prof. dr. Michael Kwakkelstein houdt zich al tientallen jaren bezig met Da Vinci en zei over Da Vinci in het Parool (30 januari 2017): “Hij zag een blad naar beneden dwarrelen en bedacht dat je ook, andersom, in de lucht moest kunnen boren: de helikopter. Hij had als uitvinder de wetenschap op allerlei vlakken enorm kunnen versnellen als hij zijn ideeën had gepubliceerd."

Luister ook naar het item op BNR Nieuwsradio (28 januari 2017).