Jouw onderzoek in 3 minuten? Breaking Science zoekt deelnemers!

Kulsum is on stage. With her hands, she makes a gesture to make a point.

Vind jij het ook zo lastig om je onderzoek kort uit te leggen aan familie en vrienden? Schrijf je vanaf nu in voor de Engelse pitchwedstrijd Breaking Science en leer om je onderzoek kort en aantrekkelijk te presenteren.

Onderzoekers worden steeds vaker gevraagd om hun onderzoek uit te leggen aan een niet-wetenschappelijk publiek. Het kan een hele uitdaging zijn om jaren aan onderzoekswerk in een verhaal van drie minuten te gieten. Maar leren pitchen is erg handig, ook op conferenties of bij het aanvragen van beurzen. De pitchwedstrijd Breaking Science biedt jou de mogelijkheid om deze vaardigheid te oefenen en te verbeteren.

Schrijf je voor 10 maart in voor Breaking Science 2024, de pitchwedstrijd voor beginnende onderzoekers (PhDs en postdocs). Je wordt getraind in het ontwerpen van je verhaal, (podium)presentatie en publieksinteractie. Vervolgens ga je tijdens de voorrondes de strijd aan met andere deelnemers op een echt podium met publiek.

Een jury beoordeelt alle pitches op inhoud, helderheid en connectie. Winnaars van de voorrondes strijden opnieuw in de finale op 29 mei 2024. De winnaar van de finale ontvangt € 1500,- te besteden aan het bijwonen van congressen of summer schools. Alle voorrondes en de finale vinden plaats in Parnassos Cultuurcentrum.

Aanmelden

Wil jij je pitchvaardigheden oefenen en verbeteren? Bekijk dan voor 10 maart 2024 de selectiecriteria op de website en vul het online aanmeldformulier in. 

Aanmeldformulier
Selectiecriteria

Impressie Breaking Science

It was a lot of fun and I really valued the connections I made with the other participants. Now I no longer have T-rex arms during presentations and am more aware of the story I'm telling while presenting.

Deelnemer Breaking Science 2023