Gezien door de ijsvogel: tachtig jaar leven en beleven in verhalen

Gerard Trienekens

Omslag van het boek 'Gezien door de ijsvogel'

Historicus en oud-docent Gerard Trienekens, gespecialiseerd in agrarische geschiedenis, schreef het boek Gezien door de ijsvogel: tachtig jaar leven en beleven in verhalen. De bundel bestaat uit een autobiografie, aangevuld met vijftig korte verhalen. 

Het boek werd op 4 juni feestelijk gepresenteerd in de serre van de Botanische Tuinen in Utrecht met een toespraak van hoogleraar economische en sociale geschiedenis Elise van Nederveen Meerkerk.

De ijsvogel en het alledaagse leven

Het alledaagse leven vormt de grote fascinatie van Trienekens. In de hoedanigheid van bijvoorbeeld gymnasiast, priesterstudent, reisleider en docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht observeert hij het dagelijks leven om hem heen. Daarbij heeft hij ook oog voor maatschappijontwikkelingen, zoals het opkomende massatoerisme, het dorpsleven en de oorlog. Op die manier geeft Trienekens een mooi inzicht in zijn levensverhaal. Het tweede deel bestaat uit vijftig korte verhalen vanuit het perspectief van een observerende ijsvogel. 

Om het boek in te zien en aan te schaffen kun je een e-mail sturen aan universitair docent economische geschiedenis Jessica Dijkman

 

Meer informatie
Meer over deze publicatie