Eredoctoraat Universiteit van Zurich voor Debbie Jaarsma

Portret van Debbie Jaarsma, decaan van de faculteit Diergeneeskunde

Op zaterdag 30 april 2022 ontvangt Debbie Jaarsma, decaan van de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht, een eredoctoraat van de Vetsuisse Faculty van de University of Zurich (UZH) tijdens diens 189e diesviering.

Debbie Jaarsma krijgt het eredoctoraat vanwege haar inzet voor evidence-based ontwikkeling van onderwijsmethoden, en voor haar inspirerende ideeën voor het creëren van optimale leer- en werkomgevingen voor zowel studenten als docenten.

Debbie Jaarsma (1973) studeerde diergeneeskunde in Gent en Utrecht van 1992 tot 2000. Ze brak vervolgens een specialisatie tot patholoog af om hogeschooldocent te worden aan de HAS Hogeschool in Den Bosch (2001-2003). In 2008 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht op diergeneeskundig onderwijs. Daarna werd ze hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Groningen. Daar bekleedde ze sinds 2014 de leerstoel onderzoek en innovatie van medisch onderwijs, en leidde ze de onderzoeksgroep LEARN (Lifelong Learning Education and Assessment Research Network). Sinds augustus 2021 is Debbie Jaarsma decaan van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.