6 april 2018

Poëzie toegankelijk gemaakt voor breed publiek

Durf jij het aan om woorden te temmen?

Woorden temmen - 24 uur in het licht van Kila&Babsie

Veel mensen zouden meer poëzie willen lezen en schrijven, maar weten niet goed waar te beginnen. 24 uur in het licht van Kila& Babsie, het nieuwste boek van dichtersduo Kila& Babsie (Kila van der Starre en Babette Zijlstra), nodigt de lezer uit om op toegankelijke wijze met gedichten aan de slag te gaan.

24 uur in het licht van Kila& Babsie

Voor het poëzie-doe-boek woorden temmen kozen Kila& Babsie hun 24 lievelingsgedichten uit. Van Eva Gerlach, Hans Faverey en Annie M.G. Schmidt, tot Rodaan Al Galidi, Maud Vanhauwaert en Paul Rodenko. Die gedichten combineerden ze met speelse lees-, denk-, doe en schrijfopdrachten en koppelden ze aan 24 tijden en locaties, zodat je op ieder moment, waar dan ook, met poëzie bezig kunt zijn.

Voor poëzieliefhebbers binnen en buiten de klas

Het boek is gericht op iedereen die meer poëzie wil lezen en schrijven. Ook is woorden temmen geschikt voor het onderwijs en poëzieworkshops. Ieder gedicht wordt gekoppeld aan een aantal poëzieanalytische termen die op een laagdrempelige manier worden uitgelegd.

Reeks woorden temmen

Het boek is de eerste uitgave in een reeks van de nieuwe uitgeverij grange fontaine. woorden temmen heeft tot doel dichters en publiek dichter bij elkaar te brengen door dichters een podium voor een breed publiek te bieden en het publiek een toegankelijke ervaring in dichtkunst. Het boek werd vormgegeven door De Vormforensen en bevat een poëzieboekenlegger die ook te versturen is als ansichtkaart.

Kila van der Starre en Babette Zijlstra
Kila van der Starre en Babette Zijlstra

Kila&Babsie

Kila van der Starre en Babette Zijlstra vormen samen het dichtersduo Kila&Babsie. Sinds 2005 treden zij als dichtersduo op in Nederland en Vlaanderen. Kila van der Starre is verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar ze promotieonderzoek doet naar 'poëzie buiten het boek'. In het kader van haar onderzoek lanceerde ze onder meer de website Straatpoëzie.nl, waar ze op een interactieve kaart de locaties van gedichten in de openbare ruimte inventariseert.

 

  • Titel: 24 uur in het licht van Kila&Babsie, onderdeel van de reeks woorden temmen
  • Auteurs: Kila van der Starre en Babette Zijlstra
  • ISBN: 9789082139525
  • Uitgeverij: grange fontaine