Over de Universiteit Utrecht

Ranking

In de rankings

De Universiteit Utrecht doet het goed in de internationale rankings. Zo zijn we al sinds 2010 de nummer 1 Nederlandse universiteit in de Shanghai Rankings. Wil je weten hoe de Universiteit Utrecht scoort op wereldwijde rankings?

Rankings Universiteit Utrecht

Over reputatie

Nobelprijswinnaars

De Nobelprijs is de meest prestigieuze prijs op wetenschappelijk gebied. Sinds de eerste uitreiking in 1901 zijn 12 wetenschappers die op enigerlei wijze verbonden waren of zijn aan de Universiteit Utrecht met de Nobelprijs onderscheiden:  G. ‘t Hooft, M.J.G. Veltman, P.J. Crutzen, N. Bloembergen, T.C. Koopmans, L.S. Ruzicka, P. Debye, C. Eijkman, R.Magnus, W. Einthoven, W.C. Röntgen en J.H. van ‘t Hoff.

Studenten & programma's

Feiten en cijfers

Bij de Universiteit Utrecht vind je:

  • Meer dan 30.000 studenten
  • 1.537 buitenlandse en 1.224 exchange studenten
  • 118 nationaliteiten
  • Meer dan 150 masterprogramma's, waarvan ruim 100 Engelstalig. (2022)

Internationaal

Student loopt de trap op van UU gebouw Janskerkhof

De Universiteit Utrecht werkt samen met gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Die samenwerking bestaat uit: samenwerking in onderzoek- en onderwijsprogramma’s, uitwisseling van onderzoekers, docenten en studenten, fellowshipprogramma’s, bijzondere leerstoelen voor visiting professors. Ook is de universiteit actief lid van diverse internationale onderzoek- en onderwijsnetwerken, zoals: the League of European Research Universities, Utrecht Network,
Oxford Network.