Premasterprogramma's

Informatie over de toelatingseisen, specifieke aanmeldprocedure en benodigde documenten vind je op de pagina van jouw master onder Premasterprogramma (Pre-Master’s programme) of onder Toelating en aanmelden (Admission and application).

Premasters

Voldoe je niet aan de toelatingseisen die het masterprogramma stelt, dan kun je in sommige gevallen een premaster doen. Kijk op de pagina van jouw master voor meer informatie.
Let op: studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding komen in beginsel niet in aanmerking voor een premasterprogramma.

De Toelatingscommissie van het programma bepaalt of je toelaatbaar bent en hoe jouw premaster eruit ziet. Een premaster is samengesteld voor een specifiek masterprogramma. Je ontvangt dus geen universitair bachelordiploma en hebt ook niet zonder meer toegang tot andere masterprogramma’s.

Zie voor meer informatie de beschrijving van het masterprogramma.

Bekijk alle programma's met premasters

Doorstroomtrajecten met Hogeschool Utrecht

Studeer je nu aan Hogeschool Utrecht? Dan kun je soms in de profileringsruimte van jouw hbo-opleiding al een doorstroomprogramma volgen. Daardoor kun je met je hbo-bachelor toch direct starten met het masterprogramma aan de Universiteit Utrecht. Zie voor meer informatie de website van Hogeschool Utrecht