Maak kennis met de master
Wil je deze master beter leren kennen? Op deze pagina vind je wanneer je de Master's Open Day kunt bezoeken, maar je vindt er ook verhalen van onze studenten en alumni, en profielen van onze docenten.
Master's Open Day

Bezoek de Master's Open Day en maak kennis met Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Naast het bijwonen van een presentatie over ons programma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en alumni te spreken en je vragen voor te leggen.
Algemene ronde voor hbo-studenten
De faculteit Geesteswetenschappen organiseert een algemene sessie voor hbo-studenten die een master wil volgen, waarin de grootste verschillen tussen hbo en wo worden besproken (Van hbo naar wo: ervaringen van premasterstudenten).
Volgende Master's Open Day
De volgende Master's Open Day is op woensdag 11 oktober. Meer informatie vind je op deze pagina. Klik op onderstaande button om een e-mail te ontvangen wanneer de aanmeldingen openen.
Testimonials
Wat me erg aansprak aan de master, is dat we niet alleen maar leerden vanuit de schoolbanken.
Docenten
De docenten die actief zijn in de master zijn onderzoekers met een uitstekend nationaal en internationaal netwerk. Ze werken vaak samen met erfgoedinstellingen in binnen en buitenland en zijn actief in de media. Hierdoor kunnen studenten profiteren van de meest recente inzichten en ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis.
Onderzoeksprojecten en mediaoptredens
- Een overschilderd 15e-eeuws schilderij wel of niet in originele staat terugbrengen?
- “In werken van oude Hollandse meesters speelde globalisering al een rol”
- “De beroemde ‘Salvator Mundi’ is helemaal niet door Leonardo da Vinci geschilderd”
- Histories of Conservation and Art History in Modern Europe
- Het geheim van de Meester is genomineerd voor de Rose D’Or Award

Dr. Sanne Frequin is mastercoördinator
Sanne Frequin is universitair docent/onderzoeker op het gebied van Oude kunst. Haar onderzoek betreft de politieke boodschap die wordt weergegeven door de grafmonumenten van de graven van Holland, Henegouwen en Zeeland (13e en 14e eeuw).

Dr. Martijn van Beek is mastercoördinator
Martijn van Beek is universitair docent/onderzoeker architectuurgeschiedenis. Zijn interdisciplinaire en transhistorische onderzoek richt zich op de functie van architectuur en architecturaal denken als drager van een breed scala aan ideeën en als middel om innovatie te verankeren, implementeren en aan te drijven.