Maak kennis met de master

Wil je deze master beter leren kennen? Op deze pagina vind je wanneer je de Master's Open Day kunt bezoeken, maar je vindt er ook verhalen van onze studenten en alumni, en profielen van onze docenten.

Master's Open Day

Bezoek de Master's Open Day en maak kennis met Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Naast het bijwonen van een presentatie over ons programma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en alumni te spreken en je vragen voor te leggen.

Voor hbo-studenten

Kunstgeschiedenis (premaster)

De master biedt een aparte ronde aan voor hbo-studenten die de master Kunstgeschiedenis overwegen en daarvoor eerst een premaster moeten volgen. 

Algemene ronde

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert een algemene ronde voor hbo-studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een master, waarin de grootste verschillen tussen hbo en wo worden besproken (Van hbo naar wo: ervaringen van onze premasterstudenten). 

Master's Open Day

Wil je ontdekken of een masterprogramma aan de Universiteit Utrecht bij jou past? Bezoek dan de Online Master’s Open Day op woensdag 9 oktober waar meer dan 150 programma’s een voorlichtingspresentatie geven. Klik op onderstaande button om op de hoogte te blijven:

Herinner mij

Testimonials

Wat me erg aansprak aan de master, is dat we niet alleen maar leerden vanuit de schoolbanken.

Nina Vaessen werkt als freelancer bij framer framed

Docenten

De docenten die actief zijn in de master zijn onderzoekers met een uitstekend nationaal en internationaal netwerk. Ze werken vaak samen met erfgoedinstellingen in binnen en buitenland en zijn actief in de media. Hierdoor kunnen studenten profiteren van de meest recente inzichten en ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis.

Profielfoto Sanne Frequin
Dr. Sanne Frequin

Dr. Sanne Frequin is mastercoördinator

Sanne Frequin is universitair docent/onderzoeker op het gebied van Oude kunst. Haar onderzoek betreft de politieke boodschap die wordt weergegeven door de grafmonumenten van de graven van Holland, Henegouwen en Zeeland (13e en 14e eeuw). 

Profielfoto Martijn van Beek
Dr. Martijn van Beek

Dr. Martijn van Beek is mastercoördinator

Martijn van Beek is universitair docent/onderzoeker architectuurgeschiedenis. Zijn interdisciplinaire en transhistorische onderzoek richt zich op de functie van architectuur en architecturaal denken als drager van een breed scala aan ideeën en als middel om innovatie te verankeren, implementeren en aan te drijven.