Wat maakt The Rolling Stones nog steeds zo populair?

Wouter Capitain bij RTL Nieuws

The Rolling Stones in concert at British Summer Time Festival in Hyde Park, July 6, 2013. Source: Wikimedia/Andrea Sartorati
The Rolling Stones in concert at British Summer Time Festival in Hyde Park, July 6, 2013. Source: Wikimedia/Andrea Sartorati

Op 13 juni staan The Rolling Stones in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Muziekwetenschapper Wouter Capitain legt bij RTL Nieuws uit waarom de band na 60 jaar nog steeds door velen geliefd is.

Authentiek

Speciaal voor het zestigjarig jubileum gaan The Rolling Stones op tournee door Europa. Helaas zonder drummer Charlie Watts, hij overleed vorig jaar op 80-jarige leeftijd. Capitain snapt wel dat ook nu de band niet meer compleet is en de leden al op hoge leeftijd zijn, er nog steeds veel mensen op hun concerten afkomen. "Het is muziek die heel goed in elkaar zit", zegt hij. "Het is bij de Stones karakteristiek dat ze altijd aan dezelfde stijl – dat rauwe – hebben vastgehouden."

Repertoire

"Vooral de energie in de nummers is mooi, het blijft enorm goed hangen." Dit energieke repertoire leent zich volgens Capitain goed voor live optredens in overvolle arena's. "Ze putten vooral uit de oudere nummers, daar komt het publiek voor. Ze blijven ook nieuwe mensen aanspreken, maar er komen natuurlijk vooral oudere mensen op af. Misschien is het wel de laatste keer dat ze toeren. Ik denk wel dat mensen er per se heen willen."
 

Meer informatie
Lees het hele artikel