Na de opleiding

Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Veel B&O-studenten gaan na het behalen van hun bachelor verder met een master. Op deze pagina hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Masterprogramma’s in B&O

Het brede bachelorprogramma zorgt ervoor dat je door kunt stromen naar een groot aanbod van aansluitende en verdiepende masterprogramma’s. Voorbeelden van zowel Nederlandstalige als Engelstalige masterprogramma’s zijn:

B&O heeft mij goed voorbereid op het werken bij mijn huidige baan, het ministerie, omdat ik daardoor bekend ben met de politiek-bestuurlijke omgeving, de beleidstheorieën en de publieke vraagstukken die ik in mijn werk tegenkom.

Alumnus Floris
Alumnus Floris werkt nu als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Mogelijke beroepen

Na het afronden van een masterprogramma kun je als beleidsmedewerker, organisatieadviseur of manager aan de slag gaan. Een paar concrete voorbeelden zijn: bestuurlijk medewerker openbare orde en veiligheid bij de gemeente, consultant Zorg&Welzijn bij organisatieadviesbureau Berenschot, opleidingsmanager van een MBO college en sociaal ondernemer bij Social Impact Factory en Kirkman Company. Ook kan je kiezen voor een carrière in de wetenschap die start met een promotietraject.