Onderwijs

De afdeling M&S verzorgt methoden- en statistiekonderwijs op bachelor, master en postgraduate niveau voor verschillende opleidingen aan de Universiteit Utrecht.

Bachelor

In de bachelor verzorgt M&S basiscursussen voor de opleidingen binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen, en voor het University College Utrecht. Daarnaast biedt de afdeling twee minoren aan: een minor Methoden & Technieken en een minor Applied Data Science.

Master

M&S biedt de tweejarige researchmaster Methodology and Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences aan. Daarnaast levert de afdeling een bijdrage aan diverse (research) masters van de faculteit.

Postgraduate onderwijs

M&S biedt een groot aantal cursussen aan in de Summerschool.

Applied Data Science

M&S verzorgt onderwijs op het gebied van Applied Data Science in zowel de Bachelor als de (Research) Master. Daarnaast zijn er verschillende Summerschool cursussen op het gebied van Applied Data Science.

ShinyEducation

Het 'ShinyEducation'-project op de afdeling Methodologie & Statistiek van de Universiteit Utrecht gebruikt interactieve Shiny-applicaties om statistische concepten uit te leggen. De applicaties behandelen onderwerpen zoals ANOVA, ANCOVA, t-toetsen en correlatie. Deze praktische aanpak stimuleert en bevordert het leren.

Binnen de afdeling zijn we altijd op zoek naar student-assistenten om te helpen bij het verzorgen van ons onderwijs. Ben je geïnteresseerd? Vul dan het formulier in.